Murat Akyüz'e Egeli ihracatçılardan tepki

Murat Akyüz'e Egeli ihracatçılardan tepki

Murat Akyüz’ün, “Birlikler Arası gelir savaşı yaşanıyor”, “Petkim ihracat birliğini geliri için kuruyor” şeklindeki açıklamaları Ege İhracatçı Birlikleri’nin tepkisini çekti.

Murat Akyüz'e Egeli ihracatçılardan tepki
16px
24px
07.09.2010 17:01
ABONE OLgoogle

Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren kimya ihracatçılarının Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde, Ege Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği kurma isteklerine karşılık, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz’ün, “Birlikler Arası gelir savaşı yaşanıyor”, “Petkim ihracat birliğini geliri için kuruyor” şeklindeki açıklamaları Ege İhracatçı Birlikleri’nin tepkisini çekti. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, “Ege Bölgesi’nde kimya sektöründe 3 bin civarında firma yıllık 3 milyar dolar ihracatı gerçekleştiriyor.. 5910 sayılı TİM ve İhracatçı Birlikleri Kanunu’ndaki şartları yerine getirerek, EİB bünyesinde Ege Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği kurulması için teknik çalışma başlattık” dedi.

İKMİB Başkanı Murat Akyüz’ün açıklamalarına kendisi dışında, ihracat camiasında kimsenin katılmasının mümkün olmadığını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, 5910 sayılı Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birlikleri Kanunu’nda ihracatçı birliği kurulmasının şartlarının çok net şekilde belirtildiğini, Egeli kimya ihracatçılarının bu şartları yerine getirerek ihracatçı birliklerinin kuruluş şemasına  uygun,bölgesel ve sektörel kümeleşme modeline göre birlikte hareket edeceklerini söyledi.

İhracatçı Birlikleri’nin, üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak, ihracatımızı arttırıcı faaliyetler göstermek, ihracatçılarımızın vizyonunu ileri götürmek amacıyla kurulduğuna işaret eden Türkmenoğlu, “5910 sayılı kanunumuzda açıkça yazan yıllık 1 milyon dolar ihracat yapan 75 firma ve sektör ihracatının yüzde 20’sini gerçekleştiren bölgelerde ihracatçı birliği kurulabileceği belirtiliyor. 5910 sayılı kanuna göre 2 adet ihracatçı birliği kuruluşuna izin verildi. Ege Bölgesi’nde kimya sektörü gerekli şartları yerine getirerek, önce Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne sonrasında da Dış Ticaret Müsteşarlığı’na Ege Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin kuruluş izni için başvuracaktır. Yaptığımız teknik çalışmada Ege Bölgesi’nde kimya sektöründe birlik kurulması için gerekli altyapının var olduğunu tespit ettik” diye konuştu.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Ege Bölgesi’nde tesisleri bulunan, üretim ve ihracat yapan birçok firmanın ihracat kayıtlarının İstanbul, Bursa, Ankara ve değişik illerde kurulu ihracatçı birliklerinde tutulmasının Ege Bölgesi’nin kanayan bir yarası olduğunu, bu çarpıklığa son vermek istediklerini söyledi. Türkmenoğlu şöyle konuştu; “Kendisini çok sevdiğimiz İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat Akyüz’ün, bu konuyu firmalara veya kişilere atfetmesi, veya İhracatçı birliklerinin geliri yönünden bakması, bizim hizmet bakışı açımızla uyuşmamaktadır. Sayın Akyüz’ün kendini ve zamanını vakfeden bir değerli başkan ve başarılı bir ihracatçı olarak, birlik üyelerini kamuoyuna şikayet eder üsluptaki demeçlerini 60 bin kişilik ihracat ailemize yakıştıramadığımı ifade etmek zorundayım. Bu konuyu ifadelerindeki gibi tekelci düşünceyle gelir savaşı olarak algılaması yerine,  artan ihracat, gelişen ve değişen bir dış ticaretin, büyüme ve değişim sancıları olarak algılanmasının  doğru olacağı inancındayım.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde