Münevver Karabulut davasında 700 bin dolar sırrı!

Münevver Karabulut davasında 700 bin dolar sırrı!

700 bin dolar bulup aldıkları ve güvenlik kamera görüntülerini sildikleri iddiasıyla 6 polis hakkında..

Münevver Karabulut davasında 700 bin dolar sırrı!
16px
24px
16.06.2010 22:32
ABONE OLgoogle

3 Mart 2009'da öldürülen Münevver Karabulut cinayetinde, tutuklu bulunan katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun İstanbul Bahçeşehir'deki evinde 700 bin dolar bulup aldıkları ve güvenlik kamera görüntülerini sildikleri iddiasıyla 6 polis hakkında açılan davada, sanık polisler çelişkili ifadeler verdi.

Gazete Habertürk'ün haberine göre; polislerden biri, evde "30- 40 bin Euro civarında 4 deste para bulduklarını" öne sürdü. Bir diğeri ise paranın 13 bin Euro olduğunu ve buldukları parayı Cem Garipoğlu'nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu'na teslim ettiklerini söyledi. İfadeler ayrıca polislerin eve giderken aynı anda başka bir otomobille evden ayrılan Cem Garipoğlu ve babası Mehmet Nida Garipoğlu ile burun buruna geldiklerini ve onlara yol verdiklerini de ortaya çıkardı. Münevver'in babası Süreyya Karabulut, cinayet gecesi için, "O gün birtakım kirli ilişkiler döndü. Cem'in evinde 700 bin dolar bulundu. Bu para polisin raporlarına geçmedi. Cem serbest bırakıldı" iddiasında bulunmuştu.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyse bu iddiayı, "Evde para bulunsa tutanaklara geçerdi" sözleriyle yalanlamıştı.

3 YIL İSTENİYOR

İstanbul Küçükçekmece 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 18 Ekim 2010'da görülmeye başlanacak davada, cinayetin işlendiği villaya giden Cinayet Bürosu polisleri Gökmen K., Sami A., Tayfun K., Murat D., Hasan K. ve Ahmet Burak D., "görevi kötüye kullanmak" suçuyla 3 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak. Aynı davada, görüntülerin silinmesine katıldıkları iddiasıyla da üç kişi yargılanacak.

HAKİM ENDİŞESİ

Mayıs ayında reddi hâkim talebinde bulunan ancak bu talepleri reddedilen Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, "Hâkim Mevlüt Bayraktaroğlu'nun Adana Ceyhanlı olduğunu ve daha önce orada görev yaptığını öğrendik. Garipoğlu ailesinin de Ceyhanlı olması bizi huzursuz etti. Tanışık oldukları duyumu aldık. Savcı, babanın tutukluluğunun devamını istedi, oysa hâkim serbest bıraktı" diye konuştu. Hayyam Garipoğlu ile anne Makbule Tülay Garipoğlu'nun duruşma salonuna önceden girdiklerini de öne süren Karabulut, "Bu durum hâkimle ilgili şüphelerimizi artırdı" dedi.

İŞTE İFADELER

Cinayatin ardından olayın yaşandığı villaya giden polislerin savcılığa verdiği ifadelere, ilk kez Gazete Habertürk ulaştı. İşte o polislerin ifadelerinden cinayet gecesi:

'TAKSİYE BİNİP GİTTİLER'

Sami A.:
Saat 20.00 sıralarında Etiler'de Münevver Karabulut'un cesedi bulundu. Saat 20.10 civarında cesedin bulunduğu mahalleye vardık. Saat 20.45 civarında maktulün ailesinin bulunduğu Fulya'ya gittik. Evde anne-babası vardı. Elektrikler kesikti. Kızlarını sorduk, dershaneye gittiğini söylediler. Arkadaşlarına ulaşmalarını istedik. Aynı binada oturan bir kız arkadaşı, maktulün okul çıkışı Cem Garipoğlu ile taksiye binerek ayrıldığını söyledi.

'ROBOT RESME GEREK YOK'

Gökmen K.:
Elektrikler gelince maktulün bilgisayarına girdik. Cem'in resmini flash diske aldık. Cem'i tanıyan maktulün ağabeyi Enver'i alarak Şube'ye geldik. Bir tanık, “Robot resme gerek yok, şahıs budur” diyerek Cem'i teşhis etti. Saat 22.30 sıralarında, maktulün kardeşi, polisler Sami A. ve Ahmet Burak D. ile Cem'in ikametine hareket gittik. Enver evi net bilmiyordu. Bahçeşehir Jandarması'na geldik. Jandarma yeniydi. Karakol Komutanı'na ulaşıldı.

'BABAMLA BİRLİKTE ÇIKTI'

Sami A.:
23.15 civarında villanın yanına geldik. Askerler etrafı sardı. Biz binaya gelmeden önce jandarma aracını arkadan takip ediyorduk. Ters yöndü. Karşıdan gelen gri renkli bir Megane'a yol verdik. Sonradan, bu araçla Cem ve babasının gittiğini öğrendik. Evde bulunan Cem'in kız kardeşi, “5 dakika önce babamla çıktı” dedi. Polis Ahmet D. dışarıda çevreyi kontrol etti. İçeriye girdiğinde, az önce yol verdiğimiz aracın sitenin içine girdiğini ve tekrar U dönüşü yaparak çıktığını, plakasını aldığını söyledi.

'4 DESTE PARA VARDI'

Gökmen K.:
Binanın orta katının merdiven korkuluklarına yaslanmış şekilde, seyahat çantasına benzeyen bir çanta vardı. İçinde 4 deste civarında ve 30-40 bin Euro'yu bulan para vardı.

'ANNESİNE TESLİM ETTİK'

Sami A.:
Arama sırasında binanın üst katında Cem'in babasının odasında, pilotların kullandığı seyahat çantasına benzeyen bir çantada, dağınık vaziyette Euro vardı. Bildiğim kadarıyla evde yapılan ikinci aramada, Cem'in babasına ait çantada 13 bin Euro para bulunduğunu ben haricen öğrendim. Suç konusuyla ilgili olmadığı için, tutanağa da geçmeden anne Tülay Makbule Garipoğlu'na teslim ettik.

'KAMERALAR İNCELENSİN'

Gökmen K.:
Saat 06.30 civarında şikâyete konu olan Villa 73'ün arkasındaki bir kameranın sağlıklı görüntü kaydedemediğine dair tutanağı düzenleyip şubeye geri döndük. Sonra Başkomiser Aydın Türk çevredeki tüm kameraların incelenmesi talimatını verdi. 'KAYIT BULAMADIK' Sami A.: 5 Mart günü Gökmen ile birlikte Jandarma Karakol Komutanı Deniz'i alarak tüm çevredeki kameraları inceledik. Fakat herhangi bir kayıt bulamadık.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde