Müjde Ar'a Milli Eğitim Müdürü'ne hakaretten 11 ay 20 gün hapis cezası

Müjde Ar'a Milli Eğitim Müdürü'ne hakaretten 11 ay 20 gün hapis cezası

"Hangi tarlada yetişiyor bu müdürler" diyerek müdüre hakaret eden Müjde Ar, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Müjde Ar'a Milli Eğitim Müdürü'ne hakaretten 11 ay 20 gün hapis cezası
16px
24px
04.05.2010 11:32
ABONE OLgoogle

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan'a, televizyon programında "hangi tarlada yetişiyor bu müdürler" diyerek hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan sinema oyuncusu Müjde Ar, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ar'ın cezası 5 yıl ertelendi. 3. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan'ın avukatı Hamza Özçifci ve Müjde Ar'ın avukatı Göktürk Vural hazır bulundu.

Hakim, Türk Ceza Kanunu'nun 125/1-2-3a, 53/1-2 maddeleri gereğince hakkında dava açılan Müjde Ar Karakaş'a 11 ay 20 gün hapis cezası kararı verdi ve bu cezayı 5 yıl erteledi. Müjde Ar, 5 yıl içinde benzer suçu işlerse bu ceza da verilecek cezaya eklenecek.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, geçen yıl 17 Mayısta, öğrencilerin okul çantaları, araç ve gereçlerinde kullanılan yabancı hayali kahramanları içeren resim ve figürlerin yerine Nasreddin Hoca ve Keloğlan gibi Türk milli kahramanlarının figür ve resimlerinin kullanılması iç in çalışmalar yaptıklarını ifade etmişti. Ceylan, öğrencilerin çantalarında Atatürk, Türk bayrağı, Yunus Emre'yi görmek istediklerini, milli kahramanları Eskişehirspor renkleriyle tasarladıklarını, öğrencilerin kullandığı her şeyin milli olması gerektiğ ini de kaydetmişti.

Söz konusu çalışmaları, çocukları yabancı kültür istilasından korumak için yaptıklarını ifade eden Ceylan, öğrencilerin araç ve gereçleri ile çantalarında Barbie yerine Keloğlan, Örümcek Adam yerine Yunus Emre, dalmaçyalı köpek yerine Sivrihisar'ın Akbaş köpeğinin kullanılacağını anlatmıştı.
Ceylan, "Neredeyse müstehcenliğe yakın resimler, çocukları hayal dünyasında gezdiriyor, gerçeklerden koparıyor" ifadesini de kullanmıştı. Söz konusu haber 18 Mayısta yazılı ve görsel basında "Barbie yerine Keloğlan kullanılacak" başlığıyla yer almıştı. Sinema oyuncusu Müjde Ar Karakaş, düzenli olarak yayınına katıldığı "Haydi Gel Bizimle Ol" adlı programda Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Ceylan'ı kastederek, "Bunun adı sübyancılıktır. Hangi tarlada yetişiyor bu Milli Eğitim Müdürleri" demişti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde