Muhteşem yükseliş: 2 günde önce müsteşar sonra bakan oldu

Muhteşem yükseliş: 2 günde önce müsteşar sonra bakan oldu

Türkiye'yi seçime götürecek 63. Hükümet'in Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı oldu.

Muhteşem yükseliş: 2 günde önce müsteşar sonra bakan oldu
16px
24px
29.08.2015 07:02
ABONE OLgoogle
Seçim hükümetinin en dikkat çekici üyelerinden biri de Cenap Aşçı oldu. 2011 ve 2015 seçimlerinde AKP’den milletvekili olabilmek için aday adayı olan ancak listelerde yer bulamayınca görevine geri dönen Cenap Aşçı sonunda bakan oldu.

İki gün öncesine kadar Gümrükler Genel Müdürü olan Aşçı, perşembe günü Gümrük Müsteşarı olarak atanmıştı.

CENAP AŞÇI’DAN MÜKEMMEL YÜKSELİŞ!

Perşembe günü, 7600 ek göstergeli müsteşarlık makamına, Bakan Nurettin Canikli, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla atanan Aşçı, yeni kabinede bakan olarak yerini aldı. Aşçı, 2011 seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı olmak için istifa etmiş, listelere giremeyince görevine dönmüş ve Gümrükler Genel Müdürlüğüne atanmıştı.

7 Haziran seçimlerinde aday adayı olmak için bir kez daha görevinden istifa ettikten sonra listelerde yer bulamayan Aşçı, genel müdürlük görevine geri dönmüş, Perşembe günü ise Gümrük Müsteşarlığı için atama kararnamesi Resmi gazete’de yayımlanmıştı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığında devir-teslim

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Geçici Bakanlar Kurulu'nda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevine getirilen Cenap Aşcı, görevi Nurettin Canikli'den devraldı.

Bakanlık çalışanlarına da teşekkür eden ve helallik isteyen Canikli, "Bu millete, bu ülkeye hizmet davanız varsa, bu amaca ulaşmak için çok önemli görevler bunlar. Her şeyde olduğu gibi bu iş de takım işi. Bizlere de ekibimizle önemli hizmetler nasip oldu. Katkılarınızdan ve çalışma azminizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bakanlık görevini devralan Cenap Aşcı da Canikli'ye verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Törenin sonunda halef selef bakanlar birbirlerine çiçek verdi ve başarılar diledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde