‘Muhteşem Süleyman’ ticarete atıldı

‘Muhteşem Süleyman’ ticarete atıldı

Kanuni Sultan Süleyman rolüyle son dönemin en çok ses getiren oyuncuları arasında yer alan Halit Ergenç, ticarete giriyor.

‘Muhteşem Süleyman’ ticarete atıldı
16px
24px
02.04.2011 21:23
ABONE OLgoogle

‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde oynadığı Kanuni Sultan Süleyman rolüyle son dönemin en çok ses getiren oyuncuları arasında yer alan Halit Ergenç, ticarete giriyor.   

Halit Ergenç, geçen ay sonu yeğeni Aziz Akgül ile birlikte ‘İdeo Lisans Bilişim Pazarlama ve Ticaret’ adlı bir şirket kurdu. Ancak İdeo şirketinde esas oyuncu Akgül, Ergenç ise yan rolde...

Merkezi Kabataş’ta

50 bin lira sermayeli şirkette Halit Ergenç’in hissesi yüzde 5 ile sembolik düzeyde kalırken ablası Nevin Ergenç’in oğlu Aziz Akgül yüzde 95 hisseye sahip.

Halit Ergenç’in daha çok ‘destek amaçlı’ yer aldığı belirtilen şirketin ana işleri televizyon dünyasına uzak değil. Merkezi Kabataş’ta olan şirketin; çeşitli lisans ve temsil haklarının pazarlanması ve satışı, televizyon programları için araştırma hizmeti verilmesi, lisans anlaşması yapılan firmaların ürünlerinin internetten pazarlanması, reklam ve tanıtım gibi işlerle uğraşmayı amaçladığı belirtiliyor.

Halit Ergenç’in 1990 yılında kurduğu ancak şu an aktif durumda olmayan ‘Ergenç Yapım’ adlı bir şirketi daha bulunuyor.

Serkan Arman/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde