Muhteşem Süleyman koltuğa oturdu, makam aracı verildi

Muhteşem Süleyman koltuğa oturdu, makam aracı verildi

17 Aralık’ta evindeki ayakkabı kutusunda 6 milyon dolarla yakalanan Süleyman Aslan, Ziraat Bankası’nda göreve resmen başladı

Muhteşem Süleyman koltuğa oturdu, makam aracı verildi
16px
24px
17.04.2014 15:38
ABONE OLgoogle
Halk Bankası Genel Müdürü’yken 17 Aralık’ta evindeki ayakkabı kutusunda 6 milyon dolarla yakalanan Süleyman Aslan, Ziraat Bankası’nda göreve resmen başladı. Banka yönetimindeki itirazlara rağmen, Aslan’ın Yönetim Kurulu üyeliği internet sitesinden duyuruldu
 
Ziraat Bankası’nın, Süleyman Aslan direnişi 15 gün sürdü. Banka yönetim kuruluna atamamak için büyük bir mücadele veren banka yönetimi, gelen talimat üzerine Aslan’ın yönetim kurulu üyeliğini kabul etmek zorunda kaldı.

Aslan’ın atanma işlemi, bankanın Resmi internet sitesi üzerinden önceki gün sezsizce ilan edildi. Aslan, yönetim kurulu üyeleri arasındaki yerini aldı. İstanbul’da görev yapacak olan Aslan’a, makam odası ile makam aracı da tahsis edildi.

17 Aralık operasyonunda evindeki kütüphanede ayakkabı kutuları içinde 6 milyon dolar ile yakalanan Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan, iki ay kadar hapis yatıp çıkmıştı. Bir süre Halkbank’ta yönetim kurulu üyeliği yapan Aslan, daha sonra yönetim kurulundan çıkarıldı.

Aslan, daha sonra 11 bin 400 TL maaşla Ziraat Bankası yönetimine girdi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Aslan’ın Ziraat’in yönetimine girmesini ‘siyasi’ olarak nitelemişti. Babacan’ın bu atamaya karşı olduğu ifade edildi. 
Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde