Muhtar Kent kemeri fena sıkıcak: Limuzin yasak, parti iptal

Muhtar Kent kemeri fena sıkıcak: Limuzin yasak, parti iptal

ABD’li içecek devi Coca - Cola, büyük bir kemer sıkma operasyonuna hazırlanıyor.

Muhtar Kent kemeri fena sıkıcak:  Limuzin yasak, parti iptal
16px
24px
25.12.2014 08:40
ABONE OLgoogle
ABD’li içecek devi Coca - Cola, büyük bir kemer sıkma operasyonuna hazırlanıyor. Coca - Cola CEO’su Muhtar Kent’in başlattığı tasarruf girişiminden şirketin İstanbul merkezinin de etkilenebileceği belirtiliyor.

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberine göre, Coca - Cola birkaç hafta içinde 1000 ila 2000 çalışanını işten çıkaracak. Bu rakamlar şirketin son 15 yılda yaşadığı en büyük tenkisat anlamına geliyor. Gazete, işten çıkışların Amerika’daki çalışanlara 8 Ocak’ta bildirileceğini, uluslararası çalışanlara ise 15 Ocak’ta konuyla ilgili bir zaman çizelgesi sunulacağını kaydetti.

WSJ, Coca - Cola’nın İstanbul, Hong Kong, Londra, Mexico City ve Atlanta’daki bölgesel gruplarındaki “bürokratik katmanları” kaldırmayı planladığını, böylece ülke yönetimlerinin merkezle direkt çalışabilmesinin düşünüldüğünü de bildirdi.  

 Limuzin yasak, parti iptal

Coca - Cola’nın 130 bin 600 çalışanı bulunduğundan işten çıkarılacakların sayısının düşük gibi gözükebileceğini yazan WSJ, ancak şirket personelinin yüzde 85’inin şişeleme ve dağıtımda çalıştığını, bu kesimin tenkisattan fazla etkilenmeyeceğini, şirket içi çalışanların ise yüzde 10’dan fazlasının işini kaybedebileceğini yazdı.

Coca - Cola tasarruf tedbirleri kapsamında yöneticilerinin limuzin araçlara binmek yerine taksi tutmasını istedi. Şirket, Wall Street analistlerine yönelik Noel partisini de iptal etti.
WSJ, bu gelişmenin Muhtar Kent’in ekim ayında açıklanan 3 milyar dolarlık maliyet azaltma hamlesi kapsamında olduğunu yazdı.

Kent kasım ayında da şirket içi bir notta, “daha hızlı ve etkili karar almak için organizasyonu tekrar düzenleyeceklerini“ bildirmişti. WSJ tüketicilerin kolalı içecekleri azaltması nedeniyle Coca - Cola’nın bu yıl ve gelecek yıl kâr hedeflerini ıskalama tehlikesi yaşadığını belirtti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde