Muhtar Kent'e göre fakirliğin çözümü: Altın Üçgen

Muhtar Kent'e göre fakirliğin çözümü: Altın Üçgen

Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent, fakirliğin ortadan kaldırılması ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi için 'Altın Üçgen'i açıkladı

Muhtar Kent'e göre fakirliğin çözümü: Altın Üçgen
16px
24px
09.05.2011 13:58
ABONE OLgoogle

Coca-Cola Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent, en az gelişmiş ülkelere 1 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını belirterek, önümüzdeki 10 yıl içinde 1-2 milyar dolarlık yatırımı da gerçekleştirmeyi planladıklarını bildirdi.
     Muhtar Kent, ''4. BM En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı''nın ana oturumunda yaptığı konuşmada, fakirliğin ortadan kaldırılması ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi için ortak uzmanlık alanlarının değerlendirilebileceğini, bu konuda işbirliklerine gidilebileceğini söyledi. 

     Bunun sağlanabilmesinde gerekli olan üç önemli unsura dikkati çeken Kent, bunlardan birinin özel sektörün en az gelişmiş ülkelere yönelik yatırımları olduğunu belirtti. 

     Dünyada en az gelişmiş 48 ülkeye yapılan doğrudan yatırım miktarının 30 milyar dolar olduğunun altını çizen Kent, bu düzeydeki yatırımın buradaki fırsatlarla örtüşebilecek düzeyde olmadığını ifade etti. 

     Dünyanın en fakir ülkelerinin son 40 yılda görülmeyen oranlarda büyümeye devam ettiğini vurgulayan Kent, ''Coca-Cola olarak en az gelişmiş ülkelerin gelişmesi bizim için büyük önem taşıyor. En az gelişmiş ülkelere 1 milyar dolarlık yatırım yaptık. Önümüzdeki 10 yıl içinde 1-2 milyar dolarlık yatırımı da gerçekleştirmeyi planlıyoruz'' diye konuştu. 

     Bunu ''kesinlikle bir yardım çalışması'' olarak görmemek gerektiğinin altını çizen Kent, çok büyük potansiyel bulunan en az gelişmiş ülkelerin nüfusunun 2050 yılına kadar 2 milyarı aşmasının öngörüldüğünü söyledi. 

     Muhtar Kent, küresel ekonomik durumdaki iyileşme ve orta sınıf statüsünün yükselmesine işaret ederek, böyle bir ortamda az gelişmiş ülkelerde hükümetlerin yatırım için çok daha iyi ortam yaratması, şeffaflığı artırması ve çok daha adil bir oyun alanını yaratması gerektiğini kaydetti. 
     
     ''ALTIN ÜÇGEN...''
     
     Üzerinde durmak istediği üçüncü önemli unsurun iş çevreleri, sivil toplum kuruluşları ve hükümetler arasındaki işbirliği olduğuna dikkati çeken Kent, ''Ben buna 'altın üçgen' diyorum. Şimdiye kadar gerçekleştirilen işbirlikleriyle altın üçgenin gücünü gördük. Altın üçgenin çok önemli bazı çalışmalar yaptığına tanık oluyoruz. İş çevrelerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve hükümetlerin ortaklıkları hepimizin geleceğinde çok önemli rol oynayacak'' şeklinde konuştu.

     Kent, bu işbirliklerinin bir ülkede istihdam kaynağı yaratmak, sağlık sistemini iyileştirmek veya daha bir çok alanda kendisini gösterebileceğini belirterek, ''İş çevreleri olarak bu ortaklığa inanıyoruz. Şirketlere şu daveti iletmek istiyoruz; 'iş çevreleri, sivil toplum kuruluşları ve hükümetle işbirliğini artırın.' Biz Coca-Cola olarak bu yöndeki bir işbirliğinde inisiyatif alabiliriz'' dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde