Muhtar Kent, Yeni Başlangıçlar Ortaklığı İcra Komitesini açıkladı

Muhtar Kent, Yeni Başlangıçlar Ortaklığı İcra Komitesini açıkladı

ABD eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, Coca-Cola Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent ile Aspen Enstitüsü Başkanı Walter Isaacson Yeni Başlangıçlar Ortaklığı'nın İcra Komitesini açıkladı.

Muhtar Kent, Yeni Başlangıçlar Ortaklığı İcra Komitesini açıkladı
16px
24px
24.09.2010 10:55
ABONE OLgoogle

Komitede Hearst Magazine'den Intel'e, Rockfeller Brothers Fundt'tan Cisco Systems'e, Morgan Stanley'e kadar dünyanın önde gelen şirketlerinden üst düzey yöneticiler bulunuyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 27 Nisan 2010 tarihinde iş dünyasıyla yakın ilişkiler kurmak amacıyla yürürlüğe koyduğu, değişik sektörlerde faaliyet yürüten şirketlerin başkanları ve CEO'larından oluşan Yeni Başlangıçlar Ortaklığı platformu İcra Kurulu'nda yer alacak isimler belli oldu.

Coca-Cola Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent ve Aspen Enstitüsü Başkanı Walter Isaacson'ın Başkan Yardımcılığı görevini üstlendiği platformun İcra Komitesi'nde Tarek Abdel-Meguid, John Chambers ve Cathleen Black gibi dünyaca ünlü işadamları yer alıyor.

ABD ile İslam dünyasının kişi ve kurumları arasındaki ilişkileri güçlendirmek için önemli bir adım olarak görülen Yeni Başlangıçlar Ortaklığı, ekonomik fırsatlar, bilim, teknoloji ve eğitim gibi konularda Amerika'nın önde gelen iş adamlarının tecrübelerinden, iş ağlarından ve kaynaklarından yararlanarak önemli projelere imza atıyor.

HEDEF 500 BİN KİŞİ

22 Eylül 2010 tarihinde Clinton Global Initiative'in yıllık toplantısında yer alan ortaklık finans, iş kapasitesi, kalkınma araçları, öğretmenler ve öğrenciler için eğitim olanaklarının artırılması, değişim programları, bilim ve teknoloji konularındaki projelerini de açıkladı. Projelerin gelecek beş yıllık süreçte, aralarında Mısır, Endonezya, Pakistan, Gazze ve Türkiye'nin de bulunduğu ülkelerdeki 500 bin kişiye etki etmesi bekleniyor.

Dünyaca ünlü işadamlarını bir araya getiren platformun İcra Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

– Tarek Abdel-Meguid, Kurucu Ortak, Perella Weinberg Partners

– Cathleen Black, Başkan, Hearst Magazines

– Jean Case, CEO, The Case Foundation

– John Chambers, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO, Cisco Systems, Inc.

– Kenneth Cohen, Yönetim Kurulu Başkanı, ExxonMobil Foundation; Kurumsal İletişim Başkan Yardımcısı, Exxon Mobil Corporation

– Helene Gayle, Başkan ve CEO, CARE USA

– Stephen Heintz, Başkan, Rockefeller Brothers Fund

– Andrew Liveris, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO, The Dow Chemical Company

– John Mack, Yönetim Kurulu Başkanı, Morgan Stanley

– Paul OtelliniBaşkan ve CEO, Intel Corporation

– Eboo Patel, Kurucu ve Başkan, Interfaith Youth Core

– Ruth Simmons, Başkan, Brown University

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde