Muhtar Kent: Başarmak için tek gidiş bileti alın

Muhtar Kent: Başarmak için tek gidiş bileti alın

"Tavsiyem yurtdışına gitmekten korkmayın, bavulunuzu elinize alıp tek yönlü bilet almaktan korkmayın"

Muhtar Kent: Başarmak için tek gidiş bileti alın
16px
24px
16.04.2013 08:09
ABONE OLgoogle

Atlanta- Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent, Türkiye'den bir grup gazeteciyle ABD'nin Atlanta şehrindeki Cola Cola merkez ofisinde bir araya geldi.

Akil adamlar süreciyle ilgili değerlendirmede bulunan Muhtar Kent "Bence hepsi bunların olması ve konuşulması gereken konular. Bu hale gelmesi de bence bazı tabular yerinden yıkılıyor. Bu da iyi bir şey. Akil adam teklifi gelse kabul edemezdim. Çünkü orada bulunamazdım vaktim çok kısıtlı. Türkiye'de çok az zaman geçirebiliyorum. Bu yüzden bunu hiç düşünmedim. "

 ORTAK YÖNLERİ PAZARLAR

 Washington'da bulunduğu konferansta, Amerikalı önemli bir ekonomistin kendisine "Meksika ve Türkiye dünyanın en dinamik iki ekonomisi ve siz bu konuda ne düşünüyorsunuz diye sorduğunu" belirten Muhtar Kent şunları söyledi:

"Gerçekten de nasıl bakarsanız bakın Türkiye'nin dışarıdan görülen resmi bu. Türkiye ve Meksika dünyanın en dinamik iki ekonomisi. Çin büyüyemiyor bu yıl çok düştü. Hindistan'da büyük altyapı sorunları devam ettiği için büyüyemiyor. Biz dağıtımda zorlanıyoruz. Rusya'da da petrole doğal kaynaklara dayalı bir ekonomi var. Onun tüm toplum üzerinde refah yaratması bazı engeller teşkil ediyor. Endonezya, Güney Afrika hızlı büyüyen ülkeler arasında. Ama şu anda örnek gösterilen iki ülke arasında Türkiye var. Meksika ile birlikte. Ortak yönleri yanı başlarında çok büyük pazarlar var. Yeni dünyaya açılabilmeleri için gençlere tavsiyelerde bulunan Muhtar Kent şöyle konuştu:

 TEK YÖNLÜ BİLET ALDIM

"Tavsiyem yurtdışına gitmekten korkmayın, bavulunuzu elinize alıp tek yönlü bilet almaktan korkmayın. Benim biletim tek yönlüydü. Dönüş biletim yoktu. Psikolojik olarak da çok önemli bu. Bugün yalnız yönetici değil, aynı zamanda girişimci olarak da yurtdışına gitmekten korkmayın. Türkiye’nin en büyük potansiyeli girişimci ruhu. Başarıdaki en önemli faktör de insanın yaptığı işi sevmesi. Edison’un ‘Hiçbir gün çalışmadım, hepsi benim için bir eğlenceydi’ sözünü çok severim. Benim için de öyle olmuştur hep. 19 kez ülke değiştirdim. Cesaret benim için öncü olmuştur hep.”

TABULAR YIKILIYOR

Muhtar Kent, barış sürecine katkıda bulunmaları için oluşturulan ‘akil adamlar heyeti’ hakkında “Türkiye’de bazı tabular yıkılıyor. bu diyalogların çoktan beridir yapılması  gerekiyordu. Bunların hepsi olması gereken, konuşulması gereken konular” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde