Muharrem İnce'den TÜSİAD'da "soğan kuru" çıkışı

Muharrem İnce'den TÜSİAD'da "soğan kuru" çıkışı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Soğan kuru, dolar kurunu geçmişsse yangın var demektir. Bu yangın varken iş dünyasıyla dertleşmek çok doğru bir iş olur" dedi.

Muharrem İnce'den TÜSİAD'da "soğan kuru" çıkışı
16px
24px
22.06.2018 07:38
ABONE OLgoogle

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik başkanlığındaki TÜSİAD üyeleri seçimler öncesinde düzenlenen görüş alışverişi toplantıları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile biraraya geldi. Görüşme öncesi TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ile Cumhurbaşkanı Adayı İnce basına açıklamalarda bulundular.

Bilecik, toplumda, sokakta konuşulan konunun ekonomi olduğunu kaydederek "Cumhurbaşkanı adaylarımızın gündemlerinde de doğal olarak ekonomi konuşuluyor. Ekonomide yaşanan sıkıntıları, getirilecek çözümleri, ekonomi politikaları, bugün Sayın İnce ile yapacağımız istişare konularının başında geliyor" diye konuştu.

TÜSİAD Başkanı, ekonominin yanısıra yüksek demokratik standartları, hukukun üstünlüğü, dış ilişkiler, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi pek çok konuda istişarelerde bulunacaklarını söyledi. 

"YANGIN VARKEN İŞ DÜNYASIYLA DERTLEŞMEK DOĞRU İŞ OLUR"

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise konuşmasında Türkiye'yi yerli ve yabancı yatırımcılar için bir cazibe merkezi haline gelmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin seçimler öncesi ilkleri yaşıdığını bildiren İnce, "İlk kez soğan, doları geçti. Soğan kuru, dolar kurunu geçmişsse yangın var demektir. Bu yangın varken iş dünyasıyla dertleşmek çok doğru bir iş olur" diye konuştu. 

"Türkiye'nin ekonomisi kırılgan, ciddi problemleri var. Bu problemleri çözmeye demokrasiden başlayacağız" diyen İnce, demokrasisi düzgün işlemeyen, hukuk devleti olmayan, mahkemeleri bağımsız olmayan Türkiye'nin güven veremeyeceğini belirtti.

Türkiye'nin tek adamlık devrinden kurtulması gerektiğini kaydeden İnce, "Türkiye, demokratikleşmeli, özgürleşmelidir. Her banka görevini yapmalıdır. Ziraat Bankası çiftçilerle ilgilenmek yerine medyayla ilgilenmemelidir. Ziraat, Halkbank'ı, Eximbank'ı yeniden yapılandırmalıyız" açıklamasında bulundu. 

Ceren Dilekçi/BusinessHT

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde