Muharrem İnce adaylığını açıkladı

Muharrem İnce adaylığını açıkladı

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Muharrem İnce adaylığını açıkladı
16px
24px
22.01.2018 10:14
ABONE OLgoogle

CHP Milletvekili Muharrem İnce TBMM’de basın toplantısı düzenledi ve CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. İnce “Benim elimde yeterli imza olduğu için aday adayı değilim adayım. İmza toplamaya devam ediyorum. Kurultaya 80 milyonu bekliyorum.” diye konuştu.

İnce'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Birlikte yaşama irademizi kaybetmek üzereyiz. AKP hükümetinin yanlış dış politikasıyla bedeller ödemek zorunda kaldık, hala ödüyoruz. KHK'ler ile kurumlar işlemez hale getirilmiştir. Ekonomimiz her türlü müdahale açıktır. Enflasyon çift haneli rakamlarda. Yalan rakamlarla halkımızın gerçekle bağı koparılmak isteniyor. Türkiye içeriden ve dışarıdan büyük tehditlerle karşı karşıya. Ülkemiz şu an kuşatılmış durumda. Bugün Türkiye'nin dört tarafı sorunlarla çevrili hale gelmiştir. Ülkeyi bu hale getirenlerden kurtarmasını beklemek saflıktır.

Önümüzde üç önemli seçim var. Bu seçimlerin olağan zamanlarda yapılamayacağına dair çok fazla emare var. Bu seçimler Köprüden önceki son çıkıştır.

Bu büyük tehlikeye yüz çeviremeyiz. Türkiye'nin cumhuriyetçileri kendilerini nasıl tanımlarsa tanımlasın ortak kaderi paylaşacaktır. Hiçbirimiz bu süreçte olayları kişiselleştirmiş olamaz.
Cumhuriyeti ve demokrasiyi yaşatmak, korumak, demokrasiyi ileri taşımak her şeyden önce bizim görevimizdir.

Önümüzdeki seçimlerin sonuçları sıradan seçimlerin doğuracağı sonuçlarından farklı olacaktır. Bu nedenle 36'ncı Olağan Kurultayda oy kullanacak delegeler sadece Genel Başkan, PM Üyeleri ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerini seçmeyeceklerdir.

Bu kurultay, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce veya başka adayların yarışı değildir. Bu kurultay, geleceğimizi yeniden kazanma kurultayıdır.

Bu kurultay üyesi olmak istediğimiz AB'yi de ilgilendirmektedir.

Bizim demokrasi anlayışımız Cumhuriyetçilikten beslenir. Bizim halkçılığımızın temeli eşitliktir. Bizim devletçiliğimiz ekonominin odağına insanı koymaktır. Bizim devrimciliğimiz yaşamı sorgulayarak daha iyiyi bulmak ve daha iyiyi gerçekleştirmektir. Biz önce emek ve önce insan diyen bir sol partiyiz.

AKP bütün devlet imkanlarıyla saldırırken parti içi tartışmaların hiçbir yerinde olmayacağım. Gündemimiz milletimizdir. Halkına güvenen bir CHP'dir amacım. Doğruları söylemek için cesur yüreklere ihtiyaç vardır. Umutları tazelemeye, atılımlar yapmaya ihtiyacımız vardır. CHP Genel Başkanlığına adayım. Çünkü CHP'de genel başkanlığına aday olunmaz, aday gösterilir. Benim de elimde yeterli sayıda imza olduğu için aday adayı değilim. Aday gösterildim diyorum ve imza toplamaya da devam ediyorum. Bu kurultay 80 milyonun adayıdır. Ben herkesi 3 Şubat'ta Ankara davet ediyorum.

"CHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYINA GENEL BAŞKAN KARAR VERMEMELİ"

2019'da CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Genel Başkanın iki dudağı arasında olmamalıdır. Tıp tıpış oy vermemeliyiz. CHP'nin 1 milyon 200 bin üyesinin görüşü alınmalı. Bu anlamda tüzük değişikliği gerçekleştirilmelidir.

CHP’de 3-4 Şubat tarihlerinde yapılacak kurultayda, İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, genel başkanlığa aday olduğunu açıklamış ancak genel başkan adayı olabilmek için gerekli delege imzası toplamaya henüz başlamadığını söylemişti.

 ADAY OLMAK İÇİN 10 DELEGEDEN BİRİSİNİN DESTEĞİNİ ALMAK ŞART

CHP tüzüğüne göre başkanlık yarışına girmek isteyenlerin, toplam delegenin yüzde 10'unun imzasıyla yani 120'den fazla delegenin desteğiyle başvurusu gerekiyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde