Muhaberat devletinde son halka: Telefon ve internette MİT'e bağlanıyor

Muhaberat devletinde son halka: Telefon ve internette MİT'e bağlanıyor

Başbakan Erdoğan, son olarak Twitter ve YouTube yasakları nedeniyle tartışılan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın kapatılacağını ve bu yetkinin de MİT’e devredileceğini açıkladı

Muhaberat devletinde son halka: Telefon ve internette MİT'e bağlanıyor
16px
24px
22.07.2014 08:27
ABONE OLgoogle
Başbakan Erdoğan, son olarak Twitter ve YouTube yasakları nedeniyle tartışılan, ancak asıl olarak iletişimin tespiti-dinlenmesi, kayda alınması, teknik izleme vb. konularda tek yetkili kurum olan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın kapatılacağını ve bu yetkinin de MİT’e devredileceğini açıkladı

Başbakan Erdoğan’ın “TİB’i kurumsal olarak kaldırıp, yetkilerini MİT’e devredeceğiz” şeklindeki açıklaması “Muhaberat devleti”ne geçiş planının son halkası olarak görüldü. Buna göre; TİB kapatılıp, yetkileri MİT’e devredilecek ve dinleme-izleme ve teknik takiplerin yani Kocakulak’ın tek resmî patronu Başbakan olacak. Böylece; son kanunla zaten hukuk dışı yetkilerle donatılan ve hesap sorulamaz kurum hâline getirilen MİT’e verilen bu yeni tartışmalı yetkiyle Muhaberat devletine geçiş tamamlanmış olacak. Savaş suçu-siyasal cinayet işleme yetkilerine, şimdi TİB’in Kocakulak yetkilerini de ekleyecek olan MİT Müsteşarı ile yönetici ve elemanlarının kaderi ise öncelikle Başbakan’da, son noktada ise yeni Cumhurbaşkanında olacak.

Erdoğan, son olarak Twitter ve YouTube yasakları nedeniyle tartışılan, ancak asıl olarak iletişimin tespiti-dinlenmesi, kayda alınması, teknik izleme vb. konularda tek yetkili kurum olan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) kapatılacağını ve bu yetkinin de MİT’e devredileceğini açıkladı. Bu değişiklik yapılırsa, zaten bugüne kadar “önleme dinlemesi” adı altında tüm ülkeyi-vatandaşları dinleyebilen MİT, artık mahkeme kararlarına dayalı tüm resmî iletişimin tespiti- dinlenmesi, kayıt altına alınması, teknik takip vb. tüm tedbirlerin de tek patronu hâline gelecek.

ÖZEL YAŞAM, MİT’İN İNSAFINDA

Böylece MİT, ülkedeki en güçlü-en dokunulmaz kurum olma hâlini pekiştirecek, devlet de tam bir muhaberat devleti hâline dönüşmüş olacak. TİB’in aksine MİT, doğrudan Başbakanlığa bağlı olduğu için de Kocakulak’ın resmî patronu Başbakan olacak. Bu sürecin sonunda da 76,6 milyon vatandaşın özel yaşamları, son kanunla yargı denetiminden de kaçırılan ve suç işleme özgürlüğü daha da genişletilerek yasal güvenceye alınan MİT yöneticileri, dolayısıyla hükümet-Başbakanın insafına terk edilmiş olacak. 
Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde