Muğlalı ünlü işadamı Sıtkı Davut Koçman vefat etti

Muğlalı ünlü işadamı Sıtkı Davut Koçman vefat etti

Muğla Üniversitesi’ne yaptığı maddi desteklerden dolayı ‘Muğla’nın babası’ olarak tanınan, ünlü işadamı Sıtkı Davut Koçman (93) tedavi gördüğü İsviçre’de hayata veda etti.

Muğlalı ünlü işadamı Sıtkı Davut Koçman vefat etti
16px
24px
15.10.2005 07:49
ABONE OLgoogle

Ünlü işadamı Koçman, 1997 - 2002 yılları arasında Muğla Üniversitesi’ne 60 trilyon lira maddi destek sağlamıştı. Muğla Üniversitesi’ne heykeli dikilen Sıtkı Davut Koçman, Muğlalılar tarafından takdirle karşılanan ve sevilen bir işadamıydı. Sıtkı Davut Koçman, geçmiş yıllarda Fethiye Göcek’te madencilik yapmış Muğla’da bir de Koçman Vakfı kurmuştu. Atatürk’ün sınıf arkadaşı Jandarma Generali Kuruşçuoğlu Ali Kemal Bey ile saray doktorlarından Albay İsmail Hakkı Bey’in kızı Behice Hanım’ın çocuğu olan Sıtkı Davut Koçman emekli Tümgeneral Nazif Kayacık’ın kızı Fatma Mefaret Koçman ile evliydi. Sıtkı Koçman TÜSİAD eski başkanlarından Ali Koçman ve Okşan Perese’nin de babasıydı. Koçman, 1973’te İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth tarafından “Üstün liyakat nişanı” ile onurlandırılmış, 2000 yılında da Türkiye’ye katkılarından dolayı “Devlet Üstün Hizmet Madalyası” ile ödüllendirilmişti. Sıtkı Davut Koçman, işhayatı boyunca Banvit, BMC, Koçtuğ Denizcilik, Köyceğiz Krom, Topkim, Med-İlaç ve Güneşli Tavuk gibi farklı sektörlerden birçok şirketi hayata geçirdi.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde