Mücevherde Amerika’ya yılda 1 milyar dolarlık ihracat hedefi

Mücevherde Amerika’ya yılda 1 milyar dolarlık ihracat hedefi

Mücevher İhracatçıları Birliği üyeleri, Amerika Birleşik Devletleri’nin Miami kentinde 150’ye yakın kuzey ve güney Amerikalı mücevher firması ile bir araya gelip 400’e yakın ikili görüşme gerçekleştirdi.

Mücevherde Amerika’ya yılda 1 milyar dolarlık ihracat hedefi
16px
24px
29.08.2019 07:17
ABONE OLgoogle

Geçen sene Kuzey Amerika’ya 313 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Mücevher İhracatçıları Birliği, Miami Ticaret Heyeti’nin ardından 1 yılda bu bölgeye 1 milyar dolar ihracat hedefliyor.

Mücevher İhracatçıları Birliği, üyelerinin ihracat hacmini artırmak amacıyla yurtdışındaki hedef pazarlara yönelik ticaret heyetleri düzenlemeye devam ediyor. Bu çerçevede birlik, 25 üyesinin katılımıyla Amerika Birleşik Devletleri’nin Miami kentine çıkarma yaparak ABD, Meksika, Panama ve Güney Amerika’nın önde gelen mücevher markaları ile bir araya geldi.

Miami Intercontinental Hotel’de gerçekleştirilen ticaret heyeti kapsamında 25 Türk markası, kuzey ve güney Amerikalı 150’ye yakın marka ile bir araya geldi, 400’e yakın birebir görüşme gerçekleştirerek ürünleri sergileme imkânı buldu.

“Miami ziyareti, Amerika’ya bir yılda 1 milyar dolar ihracat demek”

Gerçekleştirilen ticaret heyeti gezisini değerlendiren Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar, stratejilerinin “Dünyadaki büyük alıcı ülkelere gideceksin ve büyük alıcıları Türkiye’ye getireceksin” şeklinde olduğunun altını çizerek 2019 yılı sonunda hedefledikleri 6 milyar dolar ihracata ulaşmak amacıyla fuarların yanı sıra hem müşterilerin olduğu ülkelere gittiklerini hem de bu müşterileri Türkiye’de ağırladıklarını belirtti. Mustafa Kamar, şunları dile getirdi:

“Belirlediğimiz bir strateji var, buna göre hedef pazarları belirleyerek stratejik adımlarla hareket ediyoruz. Bu pazarlardan biri de Kuzey Amerika… Kuzey Amerika’ya 2018 yılında 313 milyon dolar ve bu yılın 7 ayında da 200 milyon dolar olmak kaydıyla toplam 513 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu ihracatın 480 milyon doları direkt Amerika Birleşik Devletleri’ne yapıldı. Dolayısıyla potansiyeli itibarıyla kuzey ve güney Amerika bizler için çok önemli bir pazar. Bu vesileyle Türk mücevhercileri olarak Miami’de ABD, Meksika, Panama ve Güney Amerika’dan 150’ye yakın marka ile bir araya geldik. Toplam dört gün boyunca süren ikili görüşmeler gösterdi ki Kuzey Amerika’ya 1 yılda 1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirebiliriz.”

“Miami’den sonra hedef Hong Kong ve Dubai”

Yılın son çeyreğinde Hong Kong’a ve Dubai’ye birer ticaret heyeti düzenleyeceklerini belirten Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar, sözlerini söyle sonlandırdı: “

Miami’nin ardından ilk etapta Orta Asya ülkelerindeki alıcılarla bir araya gelmek amacıyla Hong Kong’a gidiyoruz. Ardından 8 - 12 Ekim tarihleri arasında ‘ilk kez’ İstanbul’da gerçekleştirilecek 500’e yakın mücevherle ilgili ismi ağırlayacak olan 8. Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Değerli Taş ve Mücevher Birlikleri Konferansı’na ev sahipliği yapacağız. Eş zamanlı olarak da 10 - 13 Ekim tarihleri arasında 49. İstanbul Mücevher Fuarı’nın kapılarını açacağız. Sonrasında da Ortadoğulu ve Afrikalı mücevhercilerle bir araya gelmek adına Dubai’de olacağız.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde