Mübarek'e müebbet hapis

Mübarek'e müebbet hapis

Hüsnü Mübarek, protesto gösterilerindeki ölümlere suç ortaklığı etmek suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Mübarek'e müebbet hapis
16px
24px
02.06.2012 15:52
ABONE OLgoogle

Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, protesto gösterilerindeki ölümlere suç ortaklığı etmek suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile aynı davada yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanan iki oğlu hakkındaysa beraat kararı verildi.

Kararın okunmasının ardından muhalifler ikiye bölündü. Tahrir meydanında ölen protestocuların avukatları bir üst mahkemeye başvurarak karara itiraz edecek.
 
Mahkeme binası önündeki çatışmalar şiddetlendi

Mübarek yanlıları ve karşıtı göstericiler arasında çıkan çatışmaları dağıtmak amacıyla göz yaşartıcı gaz kullanan polis, sayıları daha az olan Mübarek yanlılarının mahkeme binasının önünden ayrılmasını sağlamaya çalışıyor.
 
Oğullarının tutukluluk hali devam edecek

Eski Cumhurbaşkanı Mübarek'in oğulları Cemal ve Ala, haklarındaki ''adam öldürmeye azmettirme ve yolsuzluk'' iddialarıyla yargılandıkları davada, bugün beraat etmelerine rağmen, ''borsada manipülasyon yapmak''suçlamasıyla açılan bir diğer dava nedeniyle tutukluluk hallerinin devam edeceği belirtildi.

Bu arada, mahkeme binasının önünde bulunan grupların protestoları sürerken, Mısır ordusunun Tahrir Meydanı'na giden yolları kapatması üzerine, göstericiler Erbain Meydanı'nda toplandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde