Muammer Güler hakkında suç duyurusu

Muammer Güler hakkında suç duyurusu

DİSK, KESK ve bazı STK'lar 1 Mayıs'la ilgili Vali Güler hakkında suç duyurusunda bulundu

Muammer Güler hakkında suç duyurusu
16px
24px
09.05.2007 15:11
ABONE OLgoogle
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türk Tabipler Birliği'nin de (TTB) aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşları üyeleri,1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda yaşanan olaylarla ilgili olarak İstanbul Valisi Muammer Güler hakkında suç duyurusunda bulundu.

DİSK, KESK, TTB'nin de aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşları üyeleri İstanbul Adliyesi'ne gelerek Vali Muammer Güler hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusundan önce Mehmet Akif Ersoy parkında toplanan yaklaşık 200 kişilik grup adına TTB Merkez Konseyi Başkanı Gençay Gürsoy açıklama yaptı.

1 Mayıs 2007 günü Taksim Meydanı'nda yaşananların herkes tarafından görüldüğünü belirten Gürsoy, "Konserlere ve ralli yarışlarına açık olan Taksim Meydanı o gün işçilere kapatıldı. Sayın Vali işçileri Taksim Meydanı'na sokmamakta o kadar kararlıydı ki, bunun karşısında tüm İstanbul'u felç etmeyi tercih etti. İstanbul adeta açık hava hapishanesine çevrildi. Evinden işine gitmek isteyen vatandaşlar bütün günü trafikte geçirdiler. İbrahim Sevindik isimli vatandaş atılan gaz bombaları sebebiyle kriz geçirdi ve hayatını kaybetti." şeklinde konuştu.

"1 Mayısla ilgisi olmadığı halde mağdur olan vatandaşlar ve esnaf günlerdir 'Vali İstifa' sloganını tekrarlıyor" diyen Gürsoy, Güler'in İstanbul'u yönetemeyeceğinin 1 Mayıs'ta ortaya çıktığını iddia etti. Gürsoy, tüm olayların sorumlusu olarak gösterdiği Vali Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ı istifaya davet etti.

Açıklamanın ardından grup alkışlarla adliyeye kadar geldi. Daha sonra grup temsilcileri Vali Güler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Cihan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde