Motta Gıda iflas etti, pastaneleri kurtuldu

Motta Gıda iflas etti, pastaneleri kurtuldu

Geçen mart ayında iflasın ertelenmesi talebiyle Kadıköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvuran şirketin davasının olumsuz sonuçlandığını öğrendik.

Motta Gıda iflas etti, pastaneleri kurtuldu
16px
24px
24.12.2010 13:37
ABONE OLgoogle

Motta Pastaneleri, 1986’da İstanbul Kızıltoprak’ta Agop Gencoyan tarafından kuruldu. 1999’da el değiştiren şirket, aynı zamanda 7 yıldır Motta bayisi olan Gürkan Donat ve ortağı Haldun Aksekili tarafından satın alındı. Bu tarihten sonra franchise altyapısını hazırlayan Motta’nın şube sayısı 2005’teki 37’den 2008 sonunda 190’a kadar çıktı.

Tabii hızlı büyüme bazen kötü sonuçlar da doğurabiliyor. Nitekim Motta da bu hızlı büyüme sonucunda finansal bir sıkıntıya girdi. Şube sayısı 50’ye kadar düştü. Şirketin ortakları iflasın ertelenmesi için mahkemeye müracaat etti.

Para Dergisi'nin haberine göre geçen mart ayında iflasın ertelenmesi talebiyle Kadıköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvuran şirketin davasının olumsuz sonuçlandığını öğrendik. Mahkeme, geçen hafta şirketin iflasına karar vermiş.

Ancak bu durum ünlü pastane zincirinin kapanacağı anlamına gelmiyor. Motta Gıda’nın ortakları Gürkan Donat ve Haldun Aksekili markayı Volkanlar Gıda’ya devretmiş. İflas kararından Motta Gıda etkileniyor ama Motta Pastaneleri aynı adreste mart ayında faaliyet göstermeye başlayan Volkanlar Gıda güvencesi altına alınmış. Pastaneleri bu şirket işletiyormuş. Motta’nın yeni sahipleri yeniden büyüme planları yapmaya başlamışlar bile...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde