Moskova'ya 317 odalı İbis Otel inşa edilecek

Moskova'ya 317 odalı İbis Otel inşa edilecek

Ekonomik şehir otelciliği konseptiyle yatırımlarına devam eden Akfen GYO, Moskova’da 317 odalı İbis Otel’in inşaatına 2013 yılı içinde başlayacak.

Moskova'ya 317 odalı İbis Otel inşa edilecek
16px
24px
05.09.2013 17:34
ABONE OLgoogle

Akfen GYO, Rusya’nın önemli merkezlerinden Yaroslavl, Kaliningrad ve Samara’daki otel yatırımlarının ardından başkent Moskova’da 317 odalı İbis Otel’in inşaatına 2013 yılı içinde başlayacak.

Ekonomik şehir otelciliği konsepti ile yurtiçinde ve yurtdışında büyümeye devam eden Akfen GYO, Rusya’nın başkenti Moskova’da yeni bir yatırıma imza attı. Akfen GYO’nun yüzde 100 bağlı ortaklığı Hotel Development Investment BV (HDI),  Beneta Limited ile 4 Eylül 2013 tarihinde imzalanan hisse satış sözleşmesi ile merkezi Rusya'da bulunan Severnyi Avtovokzal Limited şirketinin hisselerini 12.975.000 milyon dolar bedelle devraldı.

Konuya iliikin değerlendirmelerde bulunan Akfen GYO Genel Müdürü Vedat Tural, Rusya’nın önemli merkezlerinden Yaroslavl, Kaliningrad ve Samara’nın ardından başkent Moskova’da da yeni bir yatırıma imza atarak, şirket hedefleri doğrultusunda büyümeye devam ettiklerini söyledi.

317 odalı İbis Otel inşa edilecek

Akfen GYO Genel Müdürü Vedat Tural, “Severnyi Avtovokzal Limited Şirketi, Moskova'nın merkezinde toplam arsa büyüklüğü 2.010 m2 olan ve üzerinde 317 odalı otel olarak projelendirilen ve yapı ruhsatı alınan projenin haklarını elinde bulunduruyor. İnşaatına 2013 yılı içinde başlanması planlanan Moskova’daki otel projesinin anahtar teslimi müteahhitlik sözleşmesinin 6 Eylül 2013 tarihinde imzalanması planlanıyor. Projenin yatırımı tamamlandığında otel, İbis markası altında Akfen GYO’nun stratejik ortağı Accor tarafından işletilecek” diye konuştu. 

Şirketin portföyündeki otel adedi 20’ye ulaştı

Akfen GYO’nun portföyündeki otel sayısına değinen Vedat Tural, “Moskava’da yapılan yeni yatırımla birlikte AKFEN GYO’nun kendisi ve bağlı ortaklıkları ile Türkiye, KKTC ve Rusya’da işletmede olan otel sayısı 16, yatırımı devam eden otel projelerinin sayısı ise 4 oldu. Söz konusu projenin tamamlanması ile birlikte şirketin 4’ü Rusya’ da olmak üzere toplam 20 oteli işletmeye geçmiş olacak” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde