Morgan Stanley müşterilerini uyardı! Resesyon bekliyor

Morgan Stanley müşterilerini uyardı! Resesyon bekliyor

Araştırma raporlarında karamsarlık artıyor

Morgan Stanley müşterilerini uyardı! Resesyon bekliyor
16px
24px
22.08.2019 08:38
ABONE OLgoogle

Ticaret Savaşları ve dünyanın her tarafında patlak veren ülke ve bölgesel riskler işdünyası güvenini fena halde bozuyor. 

Artık büyük şirketler sınırötesi yatırımdan çekinir hale geldi.  Dünya ticareti de yaptırım korkuları ile yavaşlarken, AB özellikle ciddi bir kaygı unsuru. Trump Salı günü ortaya attığı ekonomiye teşvik için vergi indirim fikrinden bir günde geri adım attı.

Kaygılara bu sabah Japonya’da imalat sanayi PMI’ın daralması da eklendi. Gün içinde Euro-bölgesi ve ABD’den gelecek öncü bileşik PMI verileri izlenecek, resesyon izleri aranacak. Büyük fonlara yol gösteren dev yatırım bankalarının karamsarlığı da artıyor.

FOREKS haber merkezine göre, Morgan Stanley, dün müşterilerine gönderdiği bilgi notunda, bir global resesyon yaşanması riskinin yüksek olduğunu ve riskin artmaya devam ettiğini ifade etti.

Morgan Stanley, dün müşterilerine gönderdiği bilgi notunda, bir global resesyon yaşanması riskinin yüksek olduğunu ve riskin artmaya devam ettiğini ifade etti.

Bazı global ekonomilerdeki aşağı trendin, imalat sektöründe zayıflığı yayılmaya başlaması ile birlikte bulaşıcı hale gelmekte olduğunu ifade eden Morgan Stanley, “Büyüme projeksiyonlarımızı aşağı yönlü revize etmiş olmamıza rağmen, risklerin aşağı yönlü olmaya devam ettiğini vurgulamayı sürdürüyoruz” dedi.

Morgan Stanley baş ekonomisti Chetan Ahya yaptığı değerlendirmede, “Eğer ticari gerilimler daha da tırmanır ise, 3 çeyrek içinde global bir resesyona girmemizi bekliyoruz” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde