Morgan Stanley’den 'agresif' Fed yorumu

Morgan Stanley’den 'agresif' Fed yorumu

Morgan Stanley’nin önde gelen ekonomistlerinden Chetan Ahya merakla beklenen yarın açıklanacak Fed’in faiz kararına dair beklentilerini dile getirdi.

Morgan Stanley’den 'agresif' Fed yorumu
16px
24px
31.07.2019 08:10
ABONE OLgoogle

Amerika’daki zayıf işletme yatırım görüntüsünün de etkisiyle bu haftaki toplantıda 50 baz puanlık kesinti gerektiğini belirten Ahya, bu durumun Fed’i agresif bir karar almaya itebileceğini işaret etti.

Ticaret Bakanlığı’ndan geçen hafta gelen veriler Amerika’daki işletme yatırımlarının yılın ikinci çeyreğinde %.5.5 düştüğünü gösterdi.

Ahya açıklamalarında “İstihdam piyasasını düşündüğünüzde, şuanda momentum zaten yavaşlıyor… Ve global yavaşlamanın etkisi kendisini sermaye yatırımları ve istihdam piyasası üzerinde daha fazla gösterecek. Bu nedenle eğer Fed tedbirli olmak istiyorsa, 50 baz puanlık bir indirim yapması gerekli” diyor. 

Amerikan Başkanı Trump bizim de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan alışık olduğumuz düşük faiz taraftarı tavırlarıyla öne çıkıyor. Trump dün twitter hesabından paylaştığı yorumunda düşük bir faiz indiriminin yetersiz olacağı görüşünü paylaştı. Trump da Fed Başkanı Jerome Powell’ı aylardır faiz indirimi yapmamasından dolayı sert bir dille eleştiriyor.

“Ekonomiyi düşündüğünüzde istihdam piyasası ve perakende satışları geride kalacak… Öncülük eden göstergeler sermaye harcamaları ve şirket karlılıkları ancak onlar da zaten aşınmış durumda” diyen Ahya’nın beklentilerinin piyasanın ortak beklentilerinin dışında kaldığını söylemek gerek.

Piyasadaki oyuncuların %76’sı 25 baz puanlık bir indirim beklentisi içerisinde. Geriye kalan %24 ise daha büyük bir indirim da olabileceği düşüncesinde.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde