Moldova lideri Dodon’dan Erdoğan’a Cumhuriyet Nişanı

Moldova lideri Dodon’dan Erdoğan’a Cumhuriyet Nişanı

Moldova'ya verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Cumhuriyet Nişanı tevcih etti.

Moldova lideri Dodon’dan Erdoğan’a Cumhuriyet Nişanı
16px
24px
17.10.2018 20:35
ABONE OLgoogle

Moldova Cumhurbaşkanı igor Dodon, yapılan ortak basın toplantısının ardından, Türkiye ile Moldova arasındaki dostluk ilişkileri ile çeşitli alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi ve aynı zamanda Moldova'ya verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Cumhuriyet Nişanı tevcih etti.

Moldova Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada, "Moldova Cumhurbaşkanı'nın emriyle, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimine özel katkılarından dolayı Cumhuriyet Nişanı verildi" ifadeleri kullanıldı.

NİŞAN BAKANLAR KURULU KARARI İLE CUMHURBAŞKANI İNSİYATİFİYLE VERİLİYOR

Açıklamada, Cumhuriyet Nişanı'nın, ülkeler arasındaki dostça ilişkilerin geliştirilmesini ve halkların birbirine yakınlaşmalarını sağlayan ülkelerin liderlerine, bakanlarına ve elçilerine verildiği belirtildi.

Altın kaplamalı madeni nişan, bakanlar kurulu kararı ve cumhurbaşkanının insiyatifiyle veriliyor.

TİKA TARAFINDAN ONARILAN ANIT TAŞININ AÇILIŞI YAPILDI

Erdoğan ve Dodon daha sonra Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından restorasyonu yapılan Cumhurbaşkanlığı bahçesinde bulunan ve üzerinde "Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı binası Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteği ile yenilenmiştir." ifadesinin bulunduğu anıt taşının açılışını yaptı.

İki cumhurbaşkanı daha sonra Cumhurbaşkanlığı bahçesine kendileri adına dikilen çınar ve kırmızı meşe ağaçlarına toprak atarak, can suyu verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde