Modaya yön veren 3 Türk

Modaya yön veren 3 Türk

İngiliz businessoffashion.com sitesi dünya modasına yön veren 500 kişiyi açıkladı. “BOF 500” adlı listede bu yıl Türkiye’den 3 isim yer aldı.

Modaya yön veren 3 Türk
16px
24px
30.09.2015 06:02
ABONE OLgoogle
İngiliz businessoffashion.com sitesi dünya modasına yön veren 500 kişiyi açıkladı. “BOF 500” adlı listede bu yıl Türkiye’den 3 isim yer aldı. Listede Boyner Grup CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, moda fotoğrafçısı Mert Alaş ve tasarımcı Ümit Benan bulunuyor.

İNGİLİZ businessoffashion.com sitesi 1 trilyon dolarlık büyüklüğe sahip moda endüstrisine yön veren 500 ismi açıkladı. “BOF 500” adıyla her yıl düzenli olarak yapılan araştırmada bu yıl Türkiye’den 3 isim yer aldı. Listedeki Türkler arasında Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem boyner, moda fotoğrafçısı Mert Alaş, tasarımcı Ümit Benan bulunuyor. BOF 500 adlı listede 62 ülkeden, moda dünyasının farklı kulvarlarındaki isimleri yer alıyor.

3.4 MİLYAR TL CİROSU VAR

Moda endüstrisine yön veren 500 isim arasında “yöneticiler” kategorisinde yer alan Boyner Grup CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, bu alanda dünyaca ünlü isimlerle yarışıyor. Bugün 10 ülkede 500’ün üzerinde mağazası bulunan Boyner Holding, 12 bin çalışanı ile sektörde öne çıkıyor. Grup şirketleri bünyesinde Beymen, Boyner Büyük Mağazacılık, Ay Marka, Altınyıldız, Morhipo, BR Mağazacılık ve Hopi bulunuyor. Şirketin 2014 sonu itibarıyla cirosu ise 3.4 milyar TL.

ÜNLÜLERİN FOTOĞRAFÇISI

Modanın en iyi fotoğrafçıları arasında yer alan Mert Alaş, bugün dünyaca ünlü markaları peşinden koşturuyor. 21 Şubat 1971 yılında Ankara’da doğan ve 1994 yılında İngiltere’ye giden Alaş, ortağı Marcus Piggott ile modanın en iyi fotoğrafçıları arasına girmeyi başardı. Madonna, Miley Cyrus, Kim Kardashian ve Kate Moss gibi dünyaca ünlü isimlerin çekimlerini gerçekleştiren Mert Alaş, Louis Vuitton, Gucci, Pucci, Versace, Missoni, Giorgio Armani, Roberto Cavalli, Fendi ve Kenzo gibi markalarla da çalışıyor.

EN İYİ TASARIMCILARDAN

Moda dünyasına yeni bir bakış açısı kazandıran ve farklı kültürlerin birleşiminden ilham alan Ümit Benan, ses getiren işlere imza atıyor. “BOF 500” listesinde en iyi tasarımcılar arasında gösterilen Benan, ünlü İtalyan markalarına hazırladığı koleksiyonlarla da öne çıkıyor. Ümit Benan, üniversite sonrası Milan ve New York’ta çalışmasının ardından kendi isimli markasını 2009 yılında kurdu. 

Modaya yön veren 3 Türk
Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde