Mobius kime yalakalık yapıyor?

Mobius kime yalakalık yapıyor?

Türkiye'ye geldiği zaman laiklilk, eğitim ve Erdoğan hakkında olumsuz açıklamalar yapan 'Tilki' lakabıyla tanınan Mark Mobius, şimdi Türkiye'yi övüyor.

Mobius kime yalakalık yapıyor?
16px
24px
04.05.2007 07:57
ABONE OLgoogle

Gelişmekte olan piyasalara yatırım gurusu olarak bilinen Mark Mobius, yaşanan son siyasi çalkantıya rağmen iyimserliğini koruduğunu ve Türk hisselerinin portföyündeki ağırlığını "piyasa ortalamasının üzerinde" (overweight) tutmaya devam edeceğini söyledi.

Mobius Reuters'a yaptığı açıklamada, "Portföyde Türkiye'nin ağırlığını piyasa ortalamasının üzerinde tutuyoruz. Türkiye'yle ilgili her konuda oldukça iyimserim... Siyasi çalkantıya rağmen, Türkiye'nin değeri çok yüksek, geri adım atmak istemiyoruz" diye konuştu. Mobius ayrıca, piyasanın yaklaşık yüzde 20 gerilediği geçen yıl da Türk kıymetlerine alım yapmayı sürdürdüklerini belirterek, "Son dönemde görülen düşüş hareketi, önemli bir düzeltme değil" yorumunu yaptı.

Mobius Türkiye için ne söylemişti? Okuyun

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde