Mobilyacı Doğtaş, hangi sektöre el attı?

Mobilyacı Doğtaş, hangi sektöre el attı?

Doğtaş Mobilya’nın Çanakkaleli patronu Davut Doğan yeni bir sektöre daha giriyor..

Mobilyacı Doğtaş, hangi sektöre el attı?
16px
24px
13.07.2012 14:07
ABONE OLgoogle

Türk insanı yemeği sever. Her bölgenin kendine özgü tatları vardır. Zaten birçok şehir de bu tatlarıyla anılır. Özellikle de köfteleriyle. İnegöl köftesi, Tekirdağ köftesi, Sakarya ıslama köftesi, İzmir köftesi... Listeyi daha da uzatmak mümkün.

İşte bu yöresel köfteler, girişimciler sayesinde zincir restoranlara dönüşerek başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde tüketicilerin beğenisine sunulmaya başladı. Peki Çanakkale’nin şirin ilçesi Biga’nın da kendine özel bir köftesi olduğunu biliyor muydunuz? Doğrusu biz de bilmiyorduk.

İşte Doğtaş Mobilya’nın Çanakkaleli patronu Davut Doğan, misafirlerine sunduğu köftelerin çok beğenildiğini görünce bu yöresel lezzeti daha geniş kitlelere ulaştıracak bir yatırım için kolları sıvamış. Doğan, Biga köftesini ulusal bir zincire dönüştürmek için 6 aydır çalışıyormuş. Davut Doğan, neden bu işe giriştiklerini, geldikleri noktayı ve hedeflerini şöyle anlatıyor:

“Biga’ya gelen misafirlerine mutlaka köfte ikram ediyoruz. Çok beğeniyor ve ‘Neden bu tadı İstanbul, Ankara gibi şehirlere taşımıyorsunuz’ diyorlardı. Bu taleplere duyarsız kalamadık ve ilk etapta İstanbul’da 3 restoran açmaya karar verdik. Biri Levent Çarşı’da olacak. Diğerlerini ise Anadolu ve Avrupa yakalarında seçeceğimiz alışveriş merkezlerinde açacağız. Ekim ayı gibi ilk restoranımız hizmete girecek. Yılbaşından sonra ise franchise vermeyi planlıyoruz. Ankara, İzmir gibi diğer büyük şehirlerde de restoran açacağız. Ancak henüz isim konusunda henüz bir karar vermiş değiliz.”

İsterseniz, Biga köftesini hiç tatmamış olanlar için biraz anlatalım. Bu köftede ekmek, soğan ve tuzdan başka hiçbir katkı maddesi yok. En önemli özelliği, sığırın (en az iki yaşında olması kaliteyi artırıyor) kaburga, but ve kol etlerinin belli bir oranda kullanılması. İsteğe göre kuzu eti de ilave edilebiliyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde