Mobilya sektörü 'İstikbal'den rahatsız!

Mobilya sektörü 'İstikbal'den rahatsız!

Boydak Holding, FETÖ soruşturmaları kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na geçmişti.

Mobilya sektörü 'İstikbal'den rahatsız!
16px
24px
27.04.2018 14:28
ABONE OLgoogle

Mobilya sektöründe İstikbal ve Bellona markalarıyla faaliyet gösteren Boydak Holding, FETÖ soruşturmaları kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na geçmişti.

Yaklaşık iki yıldır bu şirketler TMSF tarafından atanan kayyumlarca yönetiliyor. İstikbal ve Bellona’nın binin üzerinde mağazası bulunuyor.

Son zamanlarda mobilya sektöründe bu iki marka sıkça konuşulur oldu. Yaptığı kampanyalar, indirimler dillerde. Tüketiciyi memnun eden kampanyalar yapıyorlar. Ancak bu durum mobilya sektöründe faaliyet gösteren diğer markaları rahatsız etmiş görünüyor. Sebebine gelince…

İsmini açıklamak istemeyen birkaç mobilyacı ile konuştuk. Öğrendiğimize göre, kayyum yönetimindeki bu iki şirket maliyetlerin altında fiyatlarla piyasayı bozuyormuş.

Hatta sektör dernekleri bu durumu kendi yönetim toplantılarında gündem konusu yapmış. Zararına satışlar diğer markaları ciddi anlamda zorluyormuş. Bu nedenle de Rekabet Kurumu’na göreve davet etmeyi bile düşünmüşler.

Tabii serbest piyasadayız. İsteyen istediği fiyattan satar. Taraflar anlaşıp ortak fiyatlar belirlemediği sürece Rekabet Kurumu bu konuda ne yapabilir, onu da bilmiyoruz. Rekabet Kurulu’na bir müracaat gerçekleşmiş mi henüz öğrenemedik, ancak mobilya sektöründeki rahatsızlığın giderek arttığını belirtmekte fayda var…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde