Mobilya işçisi Kayserileri 9 Milyon çarptı

Mobilya işçisi Kayserileri 9 Milyon çarptı

Olmaz denilen oldu, Kayseri'de bu da görüldü. Ucuz araba satarak ünlenen Rıza, yüzlerce kişiden 9 milyon TL topladı. Sonra da kaçtı

Mobilya işçisi Kayserileri 9 Milyon çarptı
16px
24px
04.11.2013 12:03
ABONE OLgoogle

Kayseri'de bu da görüldü. Ucuz araba satarak ünlenen Rıza, yüzlerce kişiden 9 milyon TL topladı. Arabacı Rıza paralarla ortadan kaybolunca bütün Kayseri halkı ayağa kalktı

Mobilya işçisi olarak çalışan Rıza K. (35), yaşadığı Kayseri merkez Mimarsinan Mahallesi'nde korsan oto alım satımı yapmaya başladı. Bir galeriden uzun vadeli borçla topladığı araçları, mahallesinde, Süksün beldesi ve Bünyan ilçesinde yarı fiyatına satan genç adam bir anda ilgi odağı oldu.

GÜMRÜKTE YALANI

Halk arasında gümrükten ucuz otomobil getirdiği ve son model araçları ucuza sattığı dilden dile dolaşan Rıza K., 'Arabacı Rıza' adıyla anılmaya başladı, kısa sürede yüzlerce sipariş aldı. Ucuz otomobil için ellerinde avuçlarında ne varsa veren vatandaşlar, Rıza K.'nın 'gümrükten geçmesini bekliyorum' diye kandırdığı araçların hayaliyle yaşamaya başladı. Arabacı Rıza ile sözleşme ya da senet olmaksızın alışveriş yapan vatandaşlar, zanlının geçen ay ortadan kaybolmasıyla dolandırıldıklarını anladılar.

POLİSİ DE DOLANDIRDI

Aralarında polis, belediye başkanı, zabıta, mühendis ve çobanların da bulunduğu 100'ün üzerindeki mağdur çevrelerinde "Rızazede" olarak anılmaya başladı. Pek çok mağdurun da utandığı için ortaya çıkamadığı öne sürüldü. Arabacı Rıza'ya 37 bin lira verdiğini öne süren besici Mustafa Ayvaz, "Kendisi mahallemizin çocuğu olduğu için güvendik. Yarı fiyatına sattığı ilk otomobilleri araştırdığımızda hepsi temiz çıktı. Bu da ona güvenimizi artırdı. Ne senet ne sözle yaptık. 70 koyunumu satıp parasını ona vermiştim" dedi.

ARSASINI BİLE SATTI

40 bin lira kaptıran makine mühendisi Samet Çetinkaya ise, "Arsasını satarak 1 milyon lira verenleri biliyorum. Rıza'yı en son evinden kaçarken güvenlik kameraları görüntülemiş, elindeki iki bavul içerisinde bizim paramızı götürürken gördüm" diye konuştu. Birkaç ay önce benzer şikayetle gözaltına alınan Rıza K.'nın, 'kimseyi dolandırmadım' diye savunma yaptığı ve delil bulunmadığı için serbest kaldığı belirtildi. Polis, yeni mağdurların şikayetleri üzerine yeniden Rıza K.'nın peşine düştü.

'RIZAZEDE'LER iSYANDA

Rıza'dan şikayetçi olanların ortak görüşü kendilerinin gibi daha yüzlerce insan olduğu ama utançtan dolayı ortaya çıkmadıkları yönünde. 'Rızazede'ler "Çoban, memur belediye başkanı dinlemedi. 40 bin, 150 bin hatta 1 milyon lirasını aldığı insanlar var. 2 çocuğu ve eşini alıp Kayseri'den kaçtı. En kısa zamanda bulunsun. Yoksa paraları harcar" diye konuştu. (Takvim)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde