Mobil internet kullanan kişi sayısı 5 Milyara çıkacak

Mobil internet kullanan kişi sayısı 5 Milyara çıkacak

Ciliv, ''Bugün dünyada 1,5 milyar kişi internet kullanıyor, 2016 yılında bu sayı 5 milyara ulaşacak'' dedi.

Mobil internet kullanan kişi sayısı 5 Milyara çıkacak
16px
24px
07.03.2012 15:10
ABONE OLgoogle

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ''Bugün dünyada 1,5 milyar kişi internet kullanıyor, 2016 yılında bu sayı 5 milyara ulaşacak'' dedi.

      Ciliv, ''MobilŞirket'' vizyonunun anlatıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, iş dünyasının başarılı olması için stratejinin önemli olduğunu ve şirketlerin farklılaşması gerektiğini söyledi.

      Turkcell'li olmayı tercih eden şirketlerin başarısına daha fazla katkı sağlamak amacıyla yeni bir vizyon geliştirdiklerine değinen Ciliv, bu kapsamda ''MobilŞirket'' uygulamasını hayata geçirdiklerini kaydetti.
      Şirketlere bir yıldan bu yana mobil iletişimin sağladığı olanakları tanıtmak ve danışmanlık vererek yaşayacakları teknolojik dönüşümü kolaylaştırmak için yoğun bir çaba içerisinde olduklarının altını çizen Ciliv, bu kapsamda Anadolu'yu gezdiklerini ve bu tura Hatay'la devam ettiklerini belirtti.

      Turkcell'in yeni vizyonunu hayata geçirmede ilk adım olarak Türkiye'nin ''MobilŞirket'' envanterini çıkarmak üzere kapsamlı bir çalışma yaptıklarına dikkati çeken Ciliv, şöyle devam etti:

      ''81 ilden 350 bini aşkın Turkcell'li şirket, geliştirilen MobilŞirket skoru algoritmasına uygun olarak değerlendirmeye tabii tutuldu. Firmaların teknolojiyi ne kadar kullandıklarını ölçümleyebilmesi için, web üzerinden 'Turkcell MobilŞirket' skorunu hesaplayabileceği, kendi segment ve sektörüne göre kıyaslama yapabileceği özel bir portal oluşturuldu. www.mobilsirket.com'a giren kurumsal müşteriler, kurumsal telefon numaralarını sisteme girerek, kendi şirketleri için bu hesaplamayı yapabilecek. Her şirket, bu metot sayesinde kendisinin ne kadar 'MobilŞirket' olduğunu görerek, kendi sektörü ve büyüklüğündeki şirketlerle karşılaştırma yapabilecek. Bu sayede gelişim alanlarını tespit ederek, teknoloji yatırımlarını nerelerde yapabileceğini belirleyecek.

      İş dünyasında kurumların başarılarını artırmak için artık farklılaşması gerekiyor. Bunun için de insanlara farklı ve iyi bir hizmet sunmak bu başarıyı artırıyor. Şirketlerin, iş yerlerinin farklılaşmayı gerçekleştirmesi için teknoloji büyük bir kaynak. Teknoloji hızla değişiyor. Örneğin, 2G ile 3G arasında neredeyse 150 kat hız farkı var. Eskiden bilgisayar dönemi vardı, şimdi ise cep bilgisayarları ve tablet dönemi başladı. Bu kapsamda, şirketlerin mobil teknolojileri kullanım oranlarını ölçümlediği ve karlılıklarını artırıcı iş yapış modelleri sunduğu MobilŞirket uygulaması çok önemli.''

      Teknoloji dünyasında bir devrim yaşandığını ifade eden Ciliv, şunları kaydetti:

      ''Dünyada 6 milyar insanın sim kartı var ve 5.5 milyar insan cep telefonu kullanıyor. Teknoloji her geçen gün gelişiyor. Artık dünyada akıllı telefon kullanımı arttı. Türkiye'de bugün telefonların yüzde 12'si bu şekilde akıllı telefon. Bu süreç, önümüzdeki süreçte yüzde 80-90'lara çıkacak. Artık insanlar istediği yerden bilgiye rahatlıkla ulaşabiliyor. İsteyen herkes dünyadaki üniversitelerin derslerini internet üzerinden takip edebilir. Eğitim, sağlıkla ilgili bilgileri ilgili yerlere yine internet üzerinden rahatlıkla ulaştırabiliyor'' diye konuştu.

      Yapılan araştırmaya göre mobil illerin İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli, Konya, Adana, Mersin, Gaziantep, Kayseri ve Denizli olduğunun ortaya çıktığını belirten Ciliv, en mobil sektörlerin ise finans, üretim, inşaat, hızlı tüketim malzemeleri, tekstil, lojistik, eğitim, sağlık, bilgi teknolojileri, medya, reklam olduğunu bildirdi.

      Ciliv, Hatay'ın da Türkiye'nin en mobil 14'üncü ili olduğuna işaret ederek, kentte en mobil sektörlerin üretim, lojistik, enerji, inşaat, hızlı tüketim, otomotiv, profesyonel hizmetler, akaryakıt, tekstil, kamu ve sağlık, en çok kullanılan mobil teknolojilerin de mobil ses, mobil pos, mesajlaşma, akıllı telefonlar ve mobil internet olduğunu söyledi.

      Toplantıya katılan Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, iletişim teknolojisindeki gelişmelerin sevindirici olduğunu, birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan Turkcell'in ''MobilŞirket'' uygulamasının ise takdir edilmesi gerektiğini kaydetti.

      Toplantıya İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Servet Ugutmen ile işadamları katıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde