Miras kavgasında avukatlara da dava

Miras kavgasında avukatlara da dava

Tatlıcı'nın mirasının gayrimenkul yönetimi için atanan iki avukat aileyi zarara uğrattı. Mirasçılar dava açtı

Miras kavgasında avukatlara da dava
16px
24px
10.08.2015 08:25
ABONE OLgoogle
İstanbul'da 1960'lı yılların ortalarında açtığı tatlıcı dükkânıyla iş hayatına atılan ve 1980'li yıllarda Türkiye'nin sayılı zenginleri arasına giren Salih Tatlıcı 1999 yılında vefat edince çocuklarına 3 milyarlık bir servet bıraktı.

Fakat bu servet çocukları arasında anlaşmazlığa sebep oldu ve miras davası açıldı. İstanbul 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde devam eden davada mahkeme miras konusu malların yönetilmesi amacıyla 2010 yılında avukat İbrahim Bülbül ve Kadir Özgen'i atadı. 

5 YILLIK CEZA GELDİ 

Mehmet Salih Tatlıcı adına kayıtlı birçok kira geliri olan gayrimenkul olmasına rağmen iki yöneticinin 5 sene boyunca bu gayrimenkuller için kira gelir beyannamesi vermediği yönünde Maliye Bakanlığı'na ihbarda bulunulması üzerine, son 5 yıla ilişkin Gelirler İdaresi Başkanlığı'na beyanname verildi ve gayrimenkullerin son 5 yıllık kira gelirleri vergisi ödendi.

Fakat Maliye, vergilerin geç ödendiği gerekçesiyle 329 bin lira gecikme zammı, 545 bin lira da vergi ziyanı cezası kesti. Mirasçılardan Uğur Tatlıcı'nın mirası zarara uğrattığı gerekçesiyle şikayetçi olması üzerine haklarında soruşturma başlatılan İbrahim Bülbül ve Kadir Özgen hakkında "hizmet nedeniyle görevini kötüye kullanmak" suçu kapsamında dava açıldı.

Hazırlanan iddianamede şüphelilerin müştekinin mağduriyetine neden oldukları kaydedildi.

Nazif Karaman/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde