Mini uydu kayıp mı?

Mini uydu kayıp mı?

Türkiye’nin ilk yerli mini haberleşme test uydusu olarak geçen hafta fırlatılan TÜRKSAT-3USAT uydusunun uzayda kaybolduğu iddiasını Meclis’e taşındı.

Mini uydu kayıp mı?
16px
24px
03.05.2013 08:10
ABONE OLgoogle

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Türkiye’nin ilk yerli mini haberleşme test uydusu olarak geçen hafta fırlatılan TÜRKSAT-3USAT uydusunun uzayda kaybolduğu iddiasını Meclis’e taşıdı.

Yeniçeri, pillerden enerji tasarrufu gerekçesiyle amatör telsizcilere yapılan “İletişim kurmayın” çağrısının kuşku yarattığını belirterek, uyduyla iletişim kurulamadığı iddiasına yanıt istedi. Yeniçeri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede şu soruları gündeme getirdi:

“TÜRKSAT-3USAT uydusundan sinyal alınamadığı iddiaları doğru mudur, doğru ise kamuoyu ‘Uydudan sinyal alındı’ açıklamaları ile neden yanlış bilgilendirilmektedir? TÜRKSAT-3USAT uydusunun bataryalarında sorun mu vardır?”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde