Milyonlarca dolar gitti, bakanlık harekete geçti

Milyonlarca dolar gitti, bakanlık harekete geçti

Cumhuriyet'te Tuncay Mollaveisoğlu imzasıyla yer alan, “THK'nın milyonları Bahreyn'e uçup gitti” haberi, İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi...

Milyonlarca dolar gitti, bakanlık harekete geçti
16px
24px
26.08.2019 22:52
ABONE OLgoogle

 Cumhuriyet'te Tuncay Mollaveisoğlu imzasıyla yer alan, “THK'nın milyonları Bahreyn'e uçup gitti”haberi, İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Bakanlık, Türk Hava Kurumu'nda 2010 - 2018 yılları arasında savcılığa yansıyan ve raporlara konu olan tüm iddiaları incelemek üzere müfettiş görevlendirdi.

Mollaveisoğlu’nun haberine göre Bahreyn merkezli bir firma, THK’dan 1 yıl süre ile jet kiraladı. Pilotu dahil yapılan kira anlaşması ile jeti Dubai’ye götüren firma, turizm ve kumar cennetleri arasında mekik dokuyan Arap şeyhlerine hizmet etti. THK'nın milyon dolarları havaya uçtu: Uçak nerede uçak yok, para nerede para yok!

Ancak geçen sürede firma, THK’ya ödeme yapmadı. Jeti 1 yıl boyunca kiralayan firmanın borcu 1 milyon doların üzerine çıktı. THK yetkilileri ise jeti geri çağırmadığı gibi kiralayan firma ile ilgili adli işlemleri başlatmadı.

THK’da yönetim değişikliğinin ardından gelen yeni yönetim, Bahreyn merkezli İntraco adlı firma ile ilgili dava açtı.

Eski yönetimle ilgili de kiralanan jetin parasının takip edilmemesi, uluslararası saygın birçok firma varken jetin vergi cenneti offshore merkezlere kayıtlı bir firmaya kiralanması ve alacak takibi yapılmaması başlıklarında suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet'in THK'da yaşanan bu usulsüzlükleri gündeme getirmesinin ardından, İçişleri Bakanlığı iddiaların incelenmesi amacıyla müfettiş görevlendirdi.

Bakanlığın görevlendirdiği müfettişler, bugün THK binasına giderek yeni yönetimle temas kurdu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde