Milyonlarca cep kullanıcısının tercümanı oldu

Milyonlarca cep kullanıcısının tercümanı oldu

Yıldırım, sabit ve mobil internet kullanımından KDV dışındaki bütün vergilerin kalkması gerektiğini düşündüğünü söyledi

Milyonlarca cep kullanıcısının tercümanı oldu
16px
24px
21.04.2012 15:22
ABONE OLgoogle

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, sabit ve mobil internet kullanımından KDV dışındaki bütün vergilerin kalkması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Türkiye'nin uydu projesi ile ilgili de konuşan Bakan Yıldırım, "Üçüncü uyduyu japonlarla müşterek yapacağız, dördüncüsünü de tamamen burada yapacağız" dedi.

Yıldırım, Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleriyle biraraya geldiği sohbet toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Boğaziçi Köprüsü'nün trafiğe neden kapatıldığını açıklayan Yıldırım, "Bu bir tedbirdir. Köprünün sağlamlığı konusunda bir kapatma değildir. Havacılıkta da böyle kurallar vardır" dedi.

Yıldırım, Türkiye'de internet ücretlerinin ucuzladığını söylemesine karşılık, sabit ve mobil internette fiyatların ucuzlamadığı yönündeki bir yorum üzerine, "Ben KDV dışındaki bütün vergiler kalkmalıdır diye dünüyorum" dedi.Demiryolları konusuna da değinen Bakan Yıldırım, demiryollarını serbestleştirdiklerini belirterek, "Trenini alan taşımacılık yapacak" dedi.

Bakan Yıldırım, basınla sohbet toplantısında, bakanlığın çalışmalarını anlatırken, uydu konusuna da değindi. Yeri uydu için düğmeye bastıklarını açıklayan Bakan Yıldırım, "İki yeni uydu yaptırıyoruz. Artık yerli uyduyu yapmak için de düğmeye bastık. TAI ile birlikte TURKSAT uydu imal etmek için fabrika yapıyor. Aynı zamanda japonya'da Mitsubishi'de iki uydumuzu yapıyor. Üçüncü uyduyu japonlarla müşterek yapacağız, dördüncüsünü de tamamen burada yapacağız" dedi.

“Türkiye'de kullanılan internet pahalı değil”

Ulaştırma ve haberleşme hizmetlerindeki fiyat gelişiminin enflasyonu azaltıcı nitelikte olduğunu belirten Yıldırım, demiryolu, hava yolu, köprü ücretleri ve mobil konuşma ücretlerinin enflasyonun istikrarlı artmasına rağmen düzenli bir artış yaşanmadığını dile getirerek, “Enflasyonu saçından tutup yukarıya doğru değil de paçasından tutup aşağı doğru çeken bir bakanlığız. Türkiye'de kullanılan internet pahalı değil” diye konuştu.

“Bölünmüş yollara önem verdik”

Hükümetin bölünmüş yollara özel olarak önem verdiğini ve toplam yol yatırımlarının yüzde 72'sini bölünmüş yol yatırımlarının oluşturduğunu ifade eden Yıldırım, Türkiye'nin her tarafında bölünmüş yolların kullanılır hale geldiğini söyledi.

Yıldırım, bölünmüş yol uzunluğunun 9,5 yılda 6 binden 21 bin 300 kilometreye çıktığını kaydederek, Türkiye'nin 2023 ihtiyaçlarını dikkate alarak çalıştıklarını ve büyümenin bu esaslar üzerinden gittiğini aktardı.

Bölünmüş yolların sağladığı akaryakıt ve iş gücü tasarrufuna da değinen Yıldırım, karayolları toplam gelirlerinden ödenen yaklaşık 38 milyar lira gelirin 2011 yılı ulusal bütçesinin yüzde 13,23'ünü oluşturduğunu anlattı.

“Demir yolları yeniden devlet politikası hale geldi”

Cumhuriyetin ilk yıllarından 1950'ye kadar yıllık ortalama 134 kilometre demir yolu yapıldığını, bu rakamın 1951'den 2003'e kadar yıllık ortalama 18'e düştüğünü ancak 2003'ten itibaren yapılan yatırımlarla 135 kilometreye çıktığını kaydetti.

“Havacılıkta ciro yüzde 596 arttı”

Havacılık sektöründe cironun 2003'ten bu yana yüzde 596, istihdamın yüzde 133 arttığını dile getiren Yıldırım, havaalanlarının uçak trafiğinin de arttığını, 2003'te iç hatlarda 9 milyon vatandaş uçarken, 2011 sonu itibariyle rakamın 58,3 milyona çıktığını iç ve dış hatlarda yolcu sayısının ise ise 118 milyonu bulduğunu belirtti.

Yıldırım, bu süreçte ticari uçak filosunun 351'e çıktığını bildirerek, 26 uçuş noktasına 9 yılda 21 yeni uçuş noktasının eklendiğini bildirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde