Milyon dolarlık İstanbul kaçamağı

Milyon dolarlık İstanbul kaçamağı

İstanbul'un lüks dünyasını bir haftadır gizemli konuklar sarsıyor. Peki kim bunlar?

Milyon dolarlık İstanbul kaçamağı
16px
24px
31.07.2010 09:34
ABONE OLgoogle

İstanbul'un lüks dünyasını bir haftadır gizemli konuklar sarsıyor. 5 yıldızlı otellerde kat kapatılıyor, lüks restoranlar çay sohbeti için tutuluyor. Milyonluk yatlar kiralanıp Boğaz turları yapılıyor. Tüm bu ihtişamın gizemli kahramanı ise Suudi bir Prens

İstanbul'un beş yıldızlı eğlence ve konaklama dünyası son bir haftadır, çok az sayıda kişinin bildiği 'büyük bir sırrın' etkisiyle çalkalanıyor. Sır perdesini aralayınca arkasında Suudi Kraliyet Ailesi'nin en önemli isimleri ve birbirinden ilginç bilgiler çıktı. İstanbul'un lüks dünyasında sarsıntılara neden olan hikayenin başlangıcı ise Haziran sonunda Bodrum'a birbiri ardına inen iki özel jetle başlıyor. 28 Haziran'da Bodruma'a inen uçaklardan çıkan isimler Suudi Kraliyet Ailesi'nin önde gelen isimleriydi. Söz konusu isimler havalanı çıkışında Anadolu Ajansı muhabirleri tarafından görüntülendi.

Fotoğrataki ismin kimliğini araştırınca çok önemli bir isimle karşılaştık. Prens Muhammed bin Fahd bin AbdulAziz Al Saud... Yani 2005 yılında hayatını kaybeden bir önceki Kral Fahd'ın ortanca oğlu ve Suudi Arabistan'ın en büyük eyaleti Ash Shargiyah'ın Valisi... Şimdiki Kral Abdullah bin AbdulAziz Al Saud'un yeğeni. Suudi Prens, yanındaki 20 kişilik kafileyle birlikte havalimanından lüks araç konvoyuyla ayrıldı ve bir daha da kendisinden haber alınamadı...

BODRUM'DA 20 ODA

Bir ay sonra Suudi Prens'in izine İstanbul'un 'zirvelerinde' rastladık. Anlatılanlar oldukça ilginç... Prens ve kafilesi, 20 gün Güney sahillerinde gezip, eğlenmiş. Suudi Kraliyet ailesi üyelerinin Bodrum'da çeşitli otellerde kaldıkları belirtiliyor. Bu otellerden biri Kempinski Barbaros Bay Bodrum. Yaklaşık 20 odayı kapatan Kraliyet mensupları, sadece konaklama parası olarak bir hafta kaldıkları otele 300 bin euro ödemiş. Güney sahillerinin tadını çıkartan Prens ve ailesi, geçen hafta sonunda rotayı İstanbul'a kırmış. İstanbul'un manzarası en güzel otellerinden Ritz Carlton'a yerleşen Kraliyet Ailesi fertlerinin bir katı tamamen kapatarak, İstanbul'da tatil yaptığı belirtiliyor.

İddialara göre kapatılan kat için ödenen para 500 bin euro. Kraliyet Ailesi'nin isteklerinin de krallara layık olduğu belirtiliyor. İşte birkaç örnek: Aile, Ritz Carlton'da yerleşmeden önce, otel yönetiminden tuvalet ve yataklar için bazı değişiklikler istemiş. Bunun dışında Boğaz'ın en ünlü restoranlarından Feriye Lokantası'nda çay içmek için mekanı her gün üçer saatliğene kapatmışlar. Aile boyu Feriye'nin eşsiz manzarası arasında Boğaz'ı izleyerek çay içmişler. İstanbul Boğaz'ının en lüks teknelerinden 6 milyon euroluk mega yat "Matilda"yı günlüğü 10 bin euroya kiralayarak tekne turuna çıkıyormuş. Geçenlerde Suada Balık da da yemek yiyen ailenin gizemli Türkiye tatili bu hafta sonu sona erecek.

One Minute aşkıyla Marbella yerine İstanbul'a geliyorlar

Suudi Prens Mohammed bin Fahd bin AbdulAziz Al Saud, babası gibi tatilini 'bereketli' geçiren bir isim. Babası bir önceki Kral Fahd, 2005 yılında vefat ederken, 20 yıl boyunca tatilini geçirdiği İspanya'nın Marbella kenti 3 günlük yas ilan etmişti.

Elbete Marbella'nın Kral'ın ardından yas tutması boşuna değil. Çünkü Kral Fahd tatil boyunca her gün Marbella ekonomisine ortalama 3 milyon euro katkı sağlıyordu. Marbella'da saat ve mücevher başta olmak üzere yaptığı alışverişlerle esnafı zengin eden Kral Fahd'ın 250 bin metrekarelik sarayında 800 kişi çalışıyordu. En son 2002'de Marbella'ya gelen Kral Fahd, kentte 1 ay içinde 4 uçak, 600 Mercedes marka otomobil, 50 limuzin, lüks otellerde 300 süit odayla aylığı 180 bin euroyu bulan lüks villalar kiralamış, toplam harcanan para ise 90 milyon euroyu bulmuştu. Ancak Fahd öldükten ve Davos'ta yaşanan One Minute krizinden sonra Arap zenginlerinin tercihi de Türkiye'ye kaymış gözüküyor.

Suudi Bakan da mavi tura geldi

Tatil için Türkiye'yi seçen sadece Prens Muhammed bin Fahd bin AbdulAziz Al Saud değil. Temmuz ayının başında Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Sultan bin AbdülAziz ve kraliyet ailesi bazı üyeleri de tatil için Fethiye'ye geldi. Suudi Savunma Bakanı'nın Aile'ye ait Golden Odyssey ve Golden Shadov isimli lüks yatlarla mavi tura çıktı. Meraklılara karşı çarşı çevresi şerit çekilerek korunan lüks yatlarla ailenin tatili o bölgede yaklaşık 15 gün devam etti.

Sinan Özedincik/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde