Milyarlık ihaleyi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı yapan müteahhit kazandı

Milyarlık ihaleyi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı yapan müteahhit kazandı

Yargıtay’ın yeni binası için yapılan ihale sonuçlandı.

Milyarlık ihaleyi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı yapan müteahhit kazandı
16px
24px
05.01.2018 07:24
ABONE OLgoogle

İhaleyi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni yapan firma kazandı. 1 milyar TL’lik proje, iki yılda tamamlanacak...

Yargıtay'ın 1 milyar liraya mal olacak yeni binasının ihalesi sonuçlandı.

Yargıtay ihalesine, aralarında Limak ve Kalyon'un da yer aldığı 7 firma katıldı.

1 milyar 30 milyon TL'lik teklifi ile ipi Rönesans inşaat göğüsledi. İhaleyi alan firma daha önce de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı yapmıştı.

KUBBESİ DE OLACAK

Yargıtay'ın yeni hizmet binası İncek'teki Anayasa Mahkemesi ile Adalet Akademisi arasına inşa edilecek. İlk kez bir yargı binasında “Kubbe” olacak. Proje alanı 486 bin metrekareden, inşaat alanı ise 513 bin metrekareden oluşacak. Yeni Yargıtay binasının 2 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.   Rönesans Holding'e Okluk inşaatı ihalesiz mi verildi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile önümüzdeki günlerde sözleşme imzalayacak firma şantiyesini kurup inşaata başlayacak. Rönesans Holding daha önce de, 5 şehir hastanesi projesi dışında; Samsun, İstanbul, Afyon, Diyarbakır, Malatya, Erzurum ve Van'da fizik tedavi ve psikiyatri hastaneleri ihalesini de kazanmıştı.  Kentsel hizmet alanıydı! Dev arazi adım adım Rönesans'a nasıl geçti?

İstinaf Mahkemeleri'nin kurulmasıyla birlikte iş yükü azalan Yargıtay'da halen 21 Ceza, 20 Hukuk Dairesi bulunuyor. Yüksek mahkemede, 300 üye, 819 tetkik hakimi, 132 Cumhuriyet Savcısı ve bin 602 çalışan olmak üzere toplam 2 bin 853 kişi görev yapıyor.   Kamil Elibol / Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde