Milyarder sayısında İstanbul dünya 7.'si

Milyarder sayısında İstanbul dünya 7.'si

WealtInsight şirketi, dünyada en fazla milyardere ev sahipliği yapan şehirleri açıkladı.

Milyarder sayısında İstanbul dünya 7.'si
16px
24px
09.05.2013 08:56
ABONE OLgoogle

Dünyada milyarderleri mercek altına alan en önemli araştırma şirketlerin başında gelen WealtInsight şirketi, dünyada en fazla milyardere ev sahipliği yapan şehirleri açıkladı.

Listede İstanbul da ilk-10'da kendisine yer bulmayı başardı. Şirketin hazırladığı listede ilk 20 şehre yer verilmiş. Birinci sırada New York bulunuyor.

Sadece Manhattan Bölgesi'nde 70 dolar milyarderinin yaşadığı hesaplanırken, listenin ikinci sırasında oligarkların adresi Moskova bulunuyor. Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından doğan oligarklardan 64'ü şu an Moskova'da hayatına devam ediyor. Listenin üçüncü sırasında ise Londra geliyor.

24 milyarder yaşıyor

 LİSTEDE yedinci sırada bulunan İstanbul'da 24 dolar milyarderi yaşıyor. İstanbul'un üzerindeki şehirler Hong Kong, Beijing ve Mumbai... Şangay, Paris, Los Angeles gibi şehirler ise İstanbul'un altında. Forbes'un şubat ayında açıkladığı listeye göre Türkiye'deki milyarder sayısı 44'e ulaşarak bu alanda yeni bir rekora imza atmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde