Milyarder işadamının evinden çıkan çıplak fotoğraflar deprem yarattı

Milyarder işadamının evinden çıkan çıplak fotoğraflar deprem yarattı

Milyarder işadamı Jeffrey Epstein'ın Manhattan'daki evinde dün reşit olmayan kızların çıplak fotoğraflarının bulunması, 2008 yılında Miami'de savcılık makamıyla yaptığı anlaşmayı tekrar gündeme getirdi.

Milyarder işadamının evinden çıkan çıplak fotoğraflar deprem yarattı
16px
24px
09.07.2019 15:01
ABONE OLgoogle

66 yaşındaki Jeffrey Epstein’ın evindeki imajlar, tutuklandığı pazartesi günü evinde yapılan arama sırasında bulundu.

Reşit olmayan çok sayıda genç kıza cinsel taciz suçundan geçmişte hüküm giyen Epstein, 2008 yılında suçlu olduğunu kabul ederek, savcılık makamı ile anlaşmış ve olası ömür boyu hapis cezası yerine 13 ay hapisle cezalandırılmıştı.

Manhattan’daki federal savcılar, Epstein’ı kadın ticareti ve 2008’de savcılarla yaptığı anlaşmayı ihlal etmekle suçluyor.

Epstein ile o dönemde anlaşma yapan isim ise dönemin Miami Savcısı, bugünün ise Çalışma Bakanı Alexander Acosta’ydı.

Jeffrey Epstein, ABD Başkanı Donald Trump, Prens Andrew ve eski ABD Başkanı Bill Clinton ile yakın arkadaş olan bir isim. ABD'li milyarder iş adamı Jeffrey Epstein cinsel saldırı suçundan tutuklandı

Eski ABD Başkanı Clinton’ın ofisinden yapılan açıklamada, “Clinton’ın Epstein ile bağlantılı korkunç suçlardan haberdar olmadığı” belirtildi.

Öte yandan, Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi, 2008 yılında Epstein ile “vicdana aykırı” bir anlaşma yaptığı gerekçesiyle Alexander Acosta’yı istifaya davet etti.

2002 yılında Trump, New York Magazine dergisine verdiği bir mülakatta, Epstein’ı “olağanüstü bir adam” olarak tanımlamış ve “Güzel kadınları benim kadar sever. Çoğu da gençlerdendir” ifadesini kullanmıştı.

Manhattan Savcısı Geoffrey S. Berman, Epstein hakkındaki iddianameyi açıklarken, milyarder işadamı tarafından suistimal edilmiş olabilecek diğer kadınlara da çağrı yaptı.

İddianamede, 2002-2005 arasında Epstein ve çalışanlarının en küçüğü 14 yaşındaki reşit olmayan çok sayıda kızı New York’un Upper East Side semtindeki köşküne ve Florida’daki malikanesine getirip cinsel amaçlı kadın ticareti yaptığı öne sürülüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde