Milyarder işadamı: Haftada 3 gün çalışılmalı

Milyarder işadamı: Haftada 3 gün çalışılmalı

Meksikalı milyarder Carlos Slim, ideal iş yaşam dengesinin haftada üç gün, günde 11 saat ve 75 yaşına kadar olması gerektiğini söyledi.

Milyarder işadamı: Haftada 3 gün çalışılmalı
16px
24px
09.10.2014 16:04
ABONE OLgoogle
Dünyanın en zengin ikinci kişisi Carlos Slim, ideal çalışma saatlerini açıkladı. Geçen seneye kadar dünyanın en zengin kişisi olan Meksikalı milyarder,  bir televizyon kanalına verdiği söyleşide, ideal çalışmanın haftada 3 gün, günde 11 saat ve 75 yaşına kadar olması gerektiğini söyledi.

Slim, “Bence makineler 24 saat çalışsın,, hizmetler olabildiğince sürsün, her şey daha fazla çalışsın ama sizin hayatınızda kendinize ayıracağınız daha fazla zaman olmalı” dedi.

Meksikalı milyarder, “İdeal iş yaşam dengesinde sizin eğlenmek, ailenize ayırmak, hayatınızın kalitesini artırmak ve kendinizi geliştirip, daha iyi bir iş bulmak için daha fazla zamanınız olmalı. Bu şekilde ekonomiyi güçlendirirsiniz, piyasaları daha sağlam hale getirirsiniz ve her şeye kuvvet verirsiniz” diye devam etti.

Meksikalı telekomünikasyon devi Slim’in yaklaşık 82 milyar dolar serveti var.

Meksika’da işçiler, diğer OECD ülkelerindeki meslektaşlarına kıyasla yılda daha fazla çalışıyor. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde