Milyarder gibi seyahat etmenin sırrı

Milyarder gibi seyahat etmenin sırrı

Bill Gates ve Warren Buffett'ın havaalanı güvenliğinde ayakkabılarını çıkardığını gören yok. Ya da Lakshimi Mittal'in bavulunun kaybolduğu... İşte milyarder gibi seyahat etmenin sırları

Milyarder gibi seyahat etmenin sırrı
16px
24px
26.03.2006 09:42
ABONE OLgoogle

Genel inancına aksine her milyarder aynı şekilde seyahat etmiyor. Örneğin hepsinin bir yatı yok ya da Türkiye'de 500 bin dolara satılan Maybach'a binemiyor. Ve birçoğu en büyük ve en pahalı otel süitlerini seçmiyor. Ama daha iyi seyahat ettikleri kesin. Bill Gates ve Warren Buffett'ın havaalanı güvenliğinde ayakkabılarını çıkardığını gören yok. Ya da Larry Ellison'ın trafikte kaldığı için kaçırdığı bir uçak yok. Lakshimi Mittal'in uçaktan bavulunun çıkmadığı da olmuyor. Amerikalı Forbes dergisi, 2006'da bir milyarder gibi seyahat etmenin maliyetini araştırdı. İşte sonuçlar:
     
     Kullanmama masrafı 2 bin 500 $

       Bu kredi kartını siz isterseniz değil, referans kişiler sizin almanızı isterse alabiliyorsunuz. American Express, Centurion Card'ı kaç kişiye verdiklerini ve kart sahiplerini nasıl seçtikleri açıklamıyor. Ancak konuşulanlara göre yıllık harcama seviyenizin en az 250 bin dolar olması gerikiyor. Kartın yıllık abonelik ücreti 2 bin 500 dolar. Kartla birlikte çeşitli danışmanlık hizmetleri de veriliyor.
     
     80 bin dolar maaşla asistan

      Bir otomobil siparişi verme ya da uçak kiralama milyarderler için önemli ayrıntılar. Bunlar ve benzeri işler için bir asistan lazım. Amerika'da Fogarty Knapp & Associates adlı şirket zengin fon yöneticilerine asistanlar buluyor. Asistanların maaşları ABD'de yıllık 50 bin ile 80 bin dolar arasında değişiyor.
     
     Annaliesse alıcısını bekliyor

      Her milyarder bir yata ihtiyaç duyar. 85 metrelik Annaliesse adlı bu yat satılık. 18 kabinli, jakuzili yata helikopter de inebiliyor. Güvertesi tik ağacından. 2004 yılında ünlü yat yapımcısı Nigel Burgess tarafından inşa edildi. Halen satış listesinde bulunan yatın fiyatı 79 milyon euro, yani yaklaşık 125 milyon YTL.
     
     Özel uçakla 14 saat durmadan uçuş

      ExcelAire ABD'li bir helikopter ve uçak kiralama şirketi. 16 özel jeti ve üç helikopteri var. ExcelAire bu yıl bir Global Express uçağı tanıtacak. Bu uçak New York'tan Tokyo'ya 14 saat boyunca inmeden uçabilecek. Özel uçaklarda bu kadar uzun mesafeyi uçmak yeni bir şey. New York'tan St. Marten'e gidiş geliş 40 bin dolara mal oluyor.
     
     Türkiye'deki fiyatı en az 300 bin dolar

      Bentley Continental GT'nin son hızı saatte 304 kilometre. 12 silindirli motora sahip. ABD'deki satış fiyatı ise 164 bin 990 dolar. Yani Türkiye'de de bu otomobile binmek için en az 300 bin doları gözden çıkarmak gerek. Dolar zenginleri direksiyon başına nadir geçseler bile Bentley onlara göre bir otomobil.
     
     CEO'lara bodyguard hizmeti

      Executive Group Holdings'in kurucusu Mike Faux kariyeri boyunca Michael Jackson'dan David ve Vitoria Beckham'a ve Yok Düşesine kadar pek çok ünlüye güvenlik hizmeti verdi. Faux'un şirketi bugün şirketlerin yöneticilerini koruyor. Güvenlik ekibi, bodyguardlar yöneticilerin güvenliğini sağlıyor. Günlük ücret 2 bin dolara kadar çıkabiliyor.
     
     Hırsızın parmağınızı kopyalaması lazım

      Laptopunda önemli dosyalar tutanlar için

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde