Milyar dolarlık zenginler otomobilde cimri çıktı

Milyar dolarlık zenginler otomobilde cimri çıktı

Onlar Amerika'nın, hatta dünyanın en zenginleri. Milyar dolarlık servetleriyle, herkesin imrendiği bir hayatları var. Ancak, zenginliklerini Türkiye'deki gibi otomobille göstermiyorlar.

Milyar dolarlık zenginler otomobilde cimri çıktı
16px
24px
02.10.2006 08:49
ABONE OLgoogle

Milyar dolarlık servetleriyle dünyaya hükmediyorlar. Herkesin imrendiği bir hayatları var. Onlar Amerika'nın, hatta dünyanın en zenginleri. Kişisel servetleri, dünyadaki birçok ülkeden fazla. Forbes dergisinin "en zengin" listesinde yer alan zenginler milyar dolarlık servetleriyle ihtişamlı bir hayat yaşayabilir, her istediklerine sahip olabilirler. Ancak, onlar Türkiye'de alışık olduğumuz zengin tanımlamasına uymuyorlar. Çünkü bu zenginlerin sahip olduğu otomobiller, zenginliklerini göstermiyor. Ferrari, Rolls Royce, Bugatti, Maybach gibi gösterişli otomobillere binmiyorlar. Türkiye'de zengin olmanın göstergesi olan otomobil konusunda mütevazi, hattaTürkiye'ye göre fakirler. Amerika'nın en zengini 50 milyar dolarlık servetiyle Microsoft'un kurucusu Bill Gates. Gates, 1999 model Porsche 911 Convertible ve 1988 model Porsche 959 Coupe kullanıyor. Listede yer alan Warren Buffet'ın serveti 42 milyar dolar. Buffet, 2006 Cadillac DTS kullanıyor. Buffet yıllardır kullandığı 2001 Lincoln Tow Car'ı yardım amacıyla açık artırmayla sattı. Buffet'ın diğer tercihi ise Lexus.

MÜTEVAZI ZENGİNLER
Prens Alwaleed Bin Talal Alsaud 23.7 milyar dolarlık bir servetin sahibi. Prensin garajında iki InfinitiIngvar Kamprad.... Ikeanın kurucusu, zenginler listesindeki en mütevazı isim. Serveti 28 milyar dolar. 13 yaşında Volvo 240 GL kullanıyor.FX45, iki Hummer H1, iki Rolls Royce Phantom ve iki Daewoo Matiz var. Prensin garajında her araçtan iki tanesi olmasının nedeni, korumalarının da bu araçları kullanması. İsveçli Ikea'nın kurucusu Ingvar Kamprad, en zenginler listesindeki en mütevazi isim. 28 milyar dolarlık bir serveti yöneten Kamprad, 13 yaşında bir Volvo 240 GL kullanıyor. Kimi zaman otobüse binen ve indirim kartı kullanan Kamprad, lüks otomobillere binmiyor ve lüks otellerde konaklamıyor. 22 milyar dolarlık servetiyle en zenginler listesindeyer alan Paul Allen, spor otomobil meraklısı. Allen'ın garajında 1988 model Porsche 959 Coupe ve 1988 model Mazda B serisi pickup bulunuyor.

TERCİHLERİ AMERİKAN
18.4 milyar dolarlık servetin sahibi olan Lawrence Ellison ise İngiliz otomobillerine meraklı. Ellison, 2006 model Bentley Flying Spur kullanıyor. Wall Mart mağazalarının ortağı Jim Walton'ın serveti 15.7 milyar dolar. 2002 model Dodge Dakota kullanıyor. Walton'un garajında 1999 Chevrolet Silverado pickup, 1959 model Cadillac ve 2000 Acura Integra ile 1998 Mitsubishi MonteroJim Walton... 15.7 milyar dolarlık serveti yönetiyor. Günlük kullanım için 2002 model Dodge Dakotayı tercih ediyor.Sport da var. Alice Walton 18 milyar dolarlık bir servetin sahibi. Alice Walton ise 2006 Ford F150 King Ranch kullanıyor. 16 milyar dolarlık bir serveti yöneten Michael Dell, listede gösterişi seven zenginlerin başında yer alıyor. Dell'in garajında 2004 Porsche Boxster ve 2005 model Hummer H2 bulunuyor. Dell, yağışlı havalarda Hummer'ı tercih ediyor. Steven Ballmer, Microsoft'un diğer milyarderi. 12.1 milyar dolarlık bir servetin sahibi. Amerikan otomobillerini tercih eden Ballmer, 1998 model Lincoln Continental kullanıyor.

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde