Milyar dolarlık serveti nasıl yaptım?

Milyar dolarlık serveti nasıl yaptım?

51.7 milyar dolarlık mal varlığıyla dünyanın en zengin 4’üncü kişisi olan Buffett, bugünkü servetine ulaşırken izlediği yöntemi anlattı.

Milyar dolarlık serveti nasıl yaptım?
16px
24px
30.04.2013 07:37
ABONE OLgoogle

Dünyaca ünlü ABD’li milyarder Warren Buffett, pek çok piyasa uzmanı tarafından 20’nci yüzyılın en başarılı yatırımcısı olarak görülüyor. Bugün 51.7 milyar dolarlık mal varlığıyla dünyanın en zengin 4’üncü kişisi olan Buffett, bugünkü servetine ulaşırken izlediği yöntemi anlattı.

Piyasaların en etkili isimleri arasında yer alan Buffett'ın ağzından çıkacak hemen her tavsiye, uzmanlar için ayrı bir önem taşıyor. Geçtiğimiz yıl Time dergisine verdiği röportajda, "Bir gün zengin olacağımı biliyordum" diyen Buffett, bugün 51.7 milyar dolarlık mal varlığıyla dünyanın en zengin 4'üncü kişisi.

Heinz Company, Coca Cola, American Express, IBM ve Procter&Gamble gibi ABD’nin dev şirketlerinde büyük ortak Buffett'ın bugünkü servetine kavuşabilmek için nasıl bir felsefeyle hareket ettiği de pek çok meslektaşı için büyük merak konusu. İşte dünyaca ünlü yatırımcı Buffet'in 'Yaşam Felsefem' başlığı altında Telegrapgh'a kurduğu cümleler:

 -Birinci kural: Asla para kaybetme. İkinci kural: Birinci kuralı hiçbir zaman unutma.

-Başkaları açgözlü davrandığında kork ve geride dur. Başkaları korktuğu zaman açgözlü davran.

-Orta karar bir firmayı harika bir fiyata almaktansa, harika bir firmayı orta karar bir fiyata almak çok daha iyidir.

-Çorap da olsa hisse de olsa, kaliteli malı fiyatı düşünce almayı severim.

-Gerçekten çok beğendiğin şirketlere yatırım yap. Böylelikle, 'muhteşem' bir şeyin doğuşuna şahit olabilirsin.    

-Anlayamadığın bir işe hiçbir zaman girişme.

-Bugün borsa kapansa ve 10 yıl açılmayacak olsa, elinde olmasından keyif alacağın hisseleri satın al.

-İtibar kazanmak 20 yıl sürer, kaybetmek sadece 5 dakika.

-Krizde nakitle cesaret birleşirse buna paha biçilemez.

-Hayatta gerçekten doğru yapmak zorunda olduğun çok az şey var. Yeter ki bir çok şeyi yanlış yapma.

-Eğer yüzde 1'lik yüksek gelir grubuna dahilsen, geriye kalan yüzde 99'u da düşünmen gerektiğini, topluma geri vermen gerektiğini aklından çıkartmamalısın.

-Para, insanın temel karakteristik özelliği neyse onu öne çıkarır. Görgüsüzsen, paran olduğunda da 'milyarder bir görgüsüz' olacaksın demektir.

-İnsanların açgözlülük, korku veya ahmaklıkla hareket etmesi beklenir. Ancak hangisinin diğerlerinden önce geleceği bilinmez.

-Daima kendinden daha iyi konumdaki insanlarla birlikte olmak iyidir. Senden daha iyi tavırlara sahip insanlarla takıl. Zaman içinde onlara benzemeye başladığını göreceksin.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde