Milyar dolarlık İstanbul Park'da yarış arabaları yerine bisikletler yarışıyor

Milyar dolarlık İstanbul Park'da yarış arabaları yerine bisikletler yarışıyor

İstanbul 7 senedir Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapmıyor. Hal böyle olunca Formula 1 için milyonlarca dolar harcanarak yapılan pist farklı organizasyonlar ile değerlendirilmeye çalışılıyor. Milyar dolarlık Formula 1 organizasyonu için inşa edilen pistte dün bisiklet yarışı düzenlendi.

Milyar dolarlık İstanbul Park'da yarış arabaları yerine bisikletler yarışıyor
16px
24px
06.05.2019 11:09
ABONE OLgoogle

Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1’e 7 kez ev sahipliği yapan Kurtköy’deki İstanbul Park Pisti’ne 205 milyon dolar harcandı.

2005’te açılan Formula 1 pisti, İstanbul’un 2012’de F1 takviminden çıkarılmasının ardından Formula 1 gibi dünya çapınca bir organizasyona ev sahipliği yapamadı. 

İstanbul Park bir dönem Moto GP yarışlarına da ev sahipliği yapmıştı. Moto GP yarışları ise son olarak 2007 yılında düzenlendi.

İstanbul Park’ta 3-4-5 Mayıs tarihlerinde V Weekend Sports fetsivali gerçekleştirildi. Katılımcıların çok sayıda spor dalında yarıştığı etkilikte bisiklet yarışları da büyük ilgi gördü

INTERCITY İŞLETİYOR

İstanbul Park Pisti’nin işletmesi Intercity şirkette bulunuyor. İstanbul Park’ın işletmesini alan şirket yılın büyük bölümünde çeşitli organizasyonlara alanı canlı kılmaya çalışıyor. Formula 1 yarışlarının Türkiye’ye ne zaman döneceği ise henüz bilinmiyor.

Dün Intercity İstanbul Park 1´inci Bisiklet ve Koşu Şampiyonası yapıldı. Granfondo Marmara İstanbul Park´ın ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyon, iki ayrı etapta ve iki gün sürdü. İlk gün yarışmacılar 16 tur atarak 85 kilometre yol yaptı. İkinci gün ise, 53 kilometre 10 turda tamamlandı. Trafiğe kapalı, geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen yarışmada, erkekler genel klasmanda Agit Salman, kadınlarda ise Arzu Sağnak birinci oldu.

İstanbul Park açıldığında uzun yıllar Formula 1 organizasyonunun yapılması umuluyordu.

 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde