Milliyet ve Yurt Gazetesi'nde tensikat başladı: Kimler çıkarıldı?

Milliyet ve Yurt Gazetesi'nde tensikat başladı: Kimler çıkarıldı?

Milliyet ve Yurt Gazetesi'nde işten çıkarma şoku yaşanıyor. İşte gazetelerden çıkartılan isimler..

Milliyet ve Yurt Gazetesi'nde tensikat başladı: Kimler çıkarıldı?
16px
24px
17.12.2014 14:42
ABONE OLgoogle
Milliyet Gazetesi'nde tensikat depremi yaşandı.

Milliyet Gazetesi'nde yazıişleri, istihbarat ve ekonomi servislerinden 6 ismin çıkışı verildi.

İşte gazeteyle yolları ayrılan isimler:

Yazı İşleri müdürü İlke Gürsoy, Görsel Yönetmen Ersoy Diyar, Gece Yazı İşleri editörü Can Doker, İstihbarat Servisi'nde görev yapan muhabirler Savaş Akın ve Esengül Demirbaş, ekonomi servisinde sayfa sekreteri olarak görev yapan Atilla Karaca...

Tensikatın bu isimlerle sınırlı kalmadığı, yarından itibaren yeni listelerin açıklanacağı öğrenildi.

Yurt Gazetesi kimleri gönderdi?

Bir tensikat haberi de Yurt'tan geldi! Milliyet ile Star Gazeteleri ile devam eden medyadaki tenkisat dalgası bu kez Yurt Gazetesi'ni vurdu.

CHP milletvekili Durdu Özbolat'ın sahibi olduğu, Derya Sazak'ın Genel Yayın Yönetmenliği'ni yaptığı Yurt Gazetesi'nde geçtiğimiz hafta sonu Reklam Servisi'nin toptan istifasının ardından bu kez işten çıkartmalar gerçekleşti.

Gazetenin üçüncü sayfa editörü Şenol Konukçu, Ekonomi Servisi sorumlusu Ali Abbas Akkaya ve düzeltmen Yaşar Uzunlar ile gazetenin yolları ayrıldı.

Gazeteye 5 ay önce transfer olan ekonomi editörü Murat Öğütçen ise yönetim ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle istifa ederek gazeteden ayrıldı.

Reklam gelirlerinin yetersiz kalması, tirajların beklenen seviyede olmaması ve ekonomik krizin işten çıkartmaların gerekçesi olduğu, gazetenin daha dar bir kadroyla çıkartılmasının amaçlandığı belirtiliyor.

Star Gazetesi'nde işten çıkarmalar

Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Star Medya Grubu'nda az önce tensikat için düğmeye basıldı. Gazetede muhabir olarak haber merkezinde görev yapan Seda Çakmak, foto muhabiri Murat Düzyol, internet  servisinden Zeliha Çakıroğlu, yazıişleri servisinde MAC operatörü olarak görev yapan Abdullah İlhan'ın çıkışları verildi.
Medyaradar
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde