Milli tank Altay, yurt dışına açılıyor

Milli tank Altay, yurt dışına açılıyor

Milli tank Altay, Umman ordusunun açtığı ihalede yarışacak!

Milli tank Altay, yurt dışına açılıyor
16px
24px
09.12.2014 14:45
ABONE OLgoogle
Otokar, Umman ordusunun modernizasyon ve geliştirme projeleri kapsamında Umman Milli Savunma Bakanlığı’nın açtığı ihaleye teklif verdiğini duyurdu.

Şirketten dün akşam KAP’a yapılan açıklamada, söz konusu teklifin 77 adet ana muharebe tankı, 9 adet istihkam ve 8 adet kurtarıcı tipindeki tank tedarikine yönelik olduğu belirtildi.

İhale kapsamında ayrıca uzun süreli lojistik destek, eğitim ve altyapı hizmetlerinin de yer aldığı belirtilen açıklamaya göre, ihalede karar sürecinin asgari 2 yıl sürmesi bekleniyor. Açıklamada, Otokar’ın söz konusu ihaleye yönelik teklifini 15 Ağustos 2013′te verdiği; ancak gizlilik şartı taşıyan ihaleye ilişkin sürecin olumsuz etkilenmemesi için ilgili açıklamanın ertelendiği belirtildi.

Otokar firmasının ürettiği Altay tankı, yerli imkanlarla üretilmiş ilk tank olarak biliniyor. Şu ana kadar prototip olarak 4 adet üretilen tankın testleri tamamlandı. Altay’ın seri üretimine 2015 yılında başlanması bekleniyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde