“Milli Uçak” projesi ortağı Forbes’in listesinde!

“Milli Uçak” projesi ortağı Forbes’in listesinde!

Türkiye’nin 'Milli Uçak' projesi ortakları arasında yer alan SNC şirketinin Başkanı Eren Özmen, Forbes dergisinin hazırladığı 'Amerika’nın Servetini Yaratan 50 Kadın' listesinde, 900 milyon dolarlık servetiyle 19. sırada yer aldı

“Milli Uçak” projesi ortağı Forbes’in listesinde!
16px
24px
05.06.2015 08:46
ABONE OLgoogle
Dünyaca ünlü Forbes dergisinin hazırladığı “Amerika’nın Servetini Yaratan 50 Kadın” listesinde, eşi Fatih Özmen’le birlikte Sierra Nevada havacılık şirketini kuran Eren Özmen de yer aldı. 

Özmen çifti, Türkiye’nin “Milli Uçak” projesinin de ortaklarından… SNC şirketinin Başkanı Eren Özmen, 900 milyon dolarla 50 başarılı kadının yer aldığı listedeki tek Türk isim oldu.

Özmen, listenin 19. sırasında bulunurken, sıralamada birincilik, 4.5 milyar dolarlık servetin sahibi olan 31 yaşındaki Elizabeth Holmes’a ait.

Derginin 15 Haziran’da çıkacak sayısında yer alan sıralama, ABD’nin kendi servetini kendisi yaratan 50 başarılı iş kadınını bir araya getirdi.

Liste, Amerikalı veya uzun süredir Amerika’da yaşayan, servetlerini miras ya da aileleri yoluyla edinmeyip tamamen kendisi yaratmış kadınlar seçilerek oluşturulmuş.

Amerika merkezli Sierra Nevada havacılık şirketinin sahibi olan ve şirketi eşi Fatih Özmen’le birlikte kuran Eren Özmen, listeye giren tek Türk oldu. Nevada Üniversitesi’nde İş İdaresi konusunda masteri bulunan ve söz konusu şirkette işe başlayan Eren Özmen, eşiyle birlikte çalıştıkları SNC’yi 1994 yılında satın aldı.

Devraldıkları şirketi daha da büyüten ve ABD’nin 18 eyaletinin yanı sıra Avrupa’da da organize olan Özmen çifti, personel sayılarını da 20’den 3 bine ulaştırdı.

1.5 milyar dolara Alman malı, 'yerli uçak'

Davutoğlu’nun “Yüzde 100 yerli, dünyada yankı uyandıracak” diye tanıttığı ilk yerli yolcu uçağı, Almanya’nın talep yetersizliği nedeniyle 2002’de üretimden kaldırdığı Dornier markalı uçaklar çıkmıştı.

Fatih Özmen’e ait SNC firmasıyla yapılan sözleşmeye göre ilk etapta uçağın üretim hakları Türkiye tarafından satın alınacak. Ardından 50 uçaklık üretim için planlama yapılacak. Bütçe Savunma Sanayi Destekleme Fonu’ndan karşılanacak. Üretime TUŞAŞ da dahil olurken, projenin bütçesinin 1.5 milyar dolar olması bekleniyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde