Milletvekilini 'cin'ler çarptı, 1.5 Milyon dolar kaptırdı

Milletvekilini 'cin'ler çarptı, 1.5 Milyon dolar kaptırdı

CHP'nin 23. dönem milletvekili Abdulaziz Yazar ile bazı işadamları 'cin' korkusuyla 5 milyon liraları gitti

Milletvekilini 'cin'ler çarptı, 1.5 Milyon dolar kaptırdı
16px
24px
15.04.2013 08:03
ABONE OLgoogle

Hatay'ın İskenderun ilçesinde CHP'nin 23. dönem milletvekili Abdulaziz Yazar ile bazı işadamlarının 'cin' korkusuyla yaklaşık 5 milyon lira dolandırılması olayında, kendisini Suriyeli Şeyh olarak tanıtan Nevzat Açıkköz ve beraberindeki 5 kişi tutuklandı. '

Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan tutuklanan sahte şeyhin avukatı, "İlkokul mezunudur ve içki içer" diyerek müvekkilinin tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Abdulaziz Yazar ile diğer mağdurların, villalarının bahçelerinde bulunan 12 küp altının cinler tarafından korunduğu yalanıyla dolandırıldığı saptandı.

İfadesinde 2003 model Porsche marka arabası, iki otobüs hattı ve 4 bin 500 lira aylık gelirinin olduğunu belirten sanık Açıkgöz, milletvekiline 'Evinin altındaki tonlarca altın cinler tarafından hediye olarak gönderildi. Başkası duyarsa cinler sana zarar verir' dedi.

Sahte hocanın milletvekilinden toplam 1 milyon 520 bin dolar aldığı belirlendi.

Erhan Öztürk/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde