Millet bahçesi olacaktı! Atatürk Havalimanı üniversite oluyor

Millet bahçesi olacaktı! Atatürk Havalimanı üniversite oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'millet bahçesi olacak' dediği Atatürk Havalimanı'nın iki pistinin uçuşlara açık olacağı, terminal binasının bir bölümünün de Havacılık Üniversitesi olarak kullanılacağı öğrenildi.

Millet bahçesi olacaktı! Atatürk Havalimanı üniversite oluyor
16px
24px
10.10.2018 13:59
ABONE OLgoogle

Yeni havalimanın devreye girmesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "millet bahçesi" olacağı açıklanan Atatürk Havalimanı'nın akıbetine ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Ortaya çıkan yeni ayrıntılara göre, havalimanın büyük bölümü ayakta olacak.

Hürriyet'ten Uğur Cebeci, bugünkü köşe yazısında Atatürk Havalimanı’nın Genel Havacılık bölümünün olduğu gibi korunacağını, iki pistinin uçuşlara açık olacağını duyurdu. Bu israf ne! Atatürk Havalimanı’nda dikkat çeken yenilenme

"Bakım hangarları hizmet vermeyi sürdürecek. Terminal binasının bir bölümü Havacılık Üniversitesi olarak düşünülüyor. Yeni düzenleme için ciddi bir oluşum işbaşında. Bu arada kargo, yeni havalimanına ancak bir yıl sonra taşınabilecek" diyen Cebeci, "Sanırım Atatürk Havalimanı’nın önemli bir bölümü ayakta kalacak. Yepyeni bir düzenleme ile Genel Havacılık Merkezi olacak. 3 bin metrelik iki pist 11.7/3.5 sağ ve sol pistleri yani Florya tarafındaki pistler korunacak. Hangarlar, bakım merkezleri ayakta kalacak. Askeri Havaalanı çok ihtiyaç varsa belki Florya tarafına taşınacak. Terminal binalarının büyük bir kısmı üniversite olacak. Yani ağırlıklı olarak havacılık üniversitesi. Peki Millet Bahçesi ne olacak? Yine olacak. Yaklaşık 12 milyon metrekarelik dev arazinin büyük bölümü yine Millet Bahçesi olarak düzenlenecek" ifadelerini kullandı.  Atatürk Havalimanı en az kaç yıl daha açık kalacak? Millet Bahçesi vaadine ne oldu?

ÖNEMLİ BİR KAMU ZARARI DAHA

Üçüncü havalimanı yolsuzluk belgelerini açıklayan CHP'li Aykut Erdoğdu, Atatürk Havalimanı'nın emre amade tutulması gerektiğine işaret etmiş ve ortaya çıkaracağı yeni yüklere dikkat çekmişti. İşte 'Millet Bahçesi'nden ilk görüntü

Erdoğdu, "Üçüncü havalimanı acele açılacağı için olası bir problemde hizmet vermesi kesilebilir. Bu nedenle Atatürk Havalimanı'nın emre amade tutulması gerekiyor. Ama Atatürk Havalimanı binalarıyla emre amade tutulamaz, personeliyle birlikte tutulması gerekiyor. Yani bu da iki ayrı havalimanı ve kiracı anlamına geliyor. Üstelik Atatürk Havalimanı'nın özelleştirme ihalesinin bitmesine iki yıl var. İki yıl kala yeni bir havalimanı açtığınızda karşı tarafın mahrum kalınan karlarıyla birlikte kira talebi olacaktır. Uluslararası tahkime gittiğinde kuvvetle muhtemel bu parayı faiziyle ödemek zorunda kalırız, bu da başka bir kamu zararı" ifadelerini kullanmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde