Migros yılın ilk yarısında satışlarını yüzde 14 artırdı

Migros yılın ilk yarısında satışlarını yüzde 14 artırdı

Şirket, 6 aylık dönemde 108 yeni mağaza açarken, yurt dışı satışları yüzde 20,8 artarak 189 milyon liraya yükseldi

Migros yılın ilk yarısında satışlarını yüzde 14 artırdı
16px
24px
29.08.2012 07:47
ABONE OLgoogle

Migros Ticaret AŞ, yılın ilk yarısında satışlarını yüzde 14 artırdı.
      Migros, 2012 yılı 2. çeyrek mali verilerini açıkladı. Migros'un satışları 2012 yılının ilk yarısında yüzde 13,9 artarak 3 milyar lira oldu.

      Migros'un brüt karı, yılın ilk yarısında yüzde 15,2 artarak 799 milyon lira olarak gerçekleşirken, brüt kar marjı yüzde 26,6 oldu.

      Vergi, amortisman, faiz öncesi karı ise (VAFÖK) yılın ilk yarısında yüzde 10 artarak 196 milyon lira olurken, VAFÖK marjı yüzde 6,5 olarak gerçekleşti. Migros yılın ilk yarısında 108 yeni mağaza açarken, yurt dışı satışları yüzde 20,8 artarak 189 milyon lira oldu.

      Açıklamada, ciro artışının güçlü bire bir satışlar ve yeni mağaza açılışları ile desteklendiği belirtilirken, Migros'un stratejisinin, büyümesinin, grubun ana iş kolu olan ve yurt içi satış alanının yüzde 86'sını oluşturan süpermarket operasyonlarına odaklanarak, yeni mağaza açılışlarıyla sürdürdüğü, faaliyette bulunulan illerde yaygınlığının artırılması ve yeni illere yapılan yatırımların, şirketin büyüme stratejisi paralelinde pazar payı gelişimine destek vereceği ifade edildi.

      Yılın ilk yarısında Migros'un, hedeflediği mağaza sayısından daha fazla mağaza açtığı kaydedilen açıklamada, bunun neticesinde yatırım programının gözden geçirilerek 2012 yılının tamamında açılması planlanan yeni mağaza sayısını 100'den 150'ye çıkarıldığı belirtildi.

      Açıklamada, Migros'un, önümüzdeki dönemler için çift haneli satış artışı ve istikrarlı operasyonel karlılık hedeflerini koruduğu ifade edilirken, hızlandırılmış mağaza açılış programının, pazar payını arttırmaya odaklanıcı bakış açısı ile birleştiğinde, şirketin gelecekte satış performansını olumlu yönde etkilemeye devam edeceği kaydedildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde