Migros’a sürpriz talip

Migros’a sürpriz talip

Perakende sektörü hareketli günler geçiriyor. Migros için kimin adı geçiyor?

Migros’a sürpriz talip
16px
24px
24.05.2013 15:27
ABONE OLgoogle

Perakende sektörü hareketli günler geçiriyor. Sektörde kartlar adeta yeniden karılıyor. Bu alandaki ilk büyük satın alma 2011’in yaz aylarında gerçekleşti. Ülker’in çatı şirketi Yıldız Holding, Migros’a ait Şok’u 600 milyon TL’ye satın aldı.

İkinci büyük hamle yine Yıldız Holding’den geldi. Bu kez İspanyol Dia’yı 350 milyon TL bedelle devralmak üzere anlaştı. Satış işlemleri halen sürüyor. Fransız hipermarket devi Carrefour ise Türkiye’deki yatırımı CarrefourSA’daki çoğunluk hisselerini Sabancı Holding’e devretti. CarrefourSA’nın dümeninde artık Sabancı Holding var. Birçok yerel zincir de ya büyükler tarafından satın alınıyor ya da kendi aralarında birleşme yolunu seçiyor.

Biz de sektörün nabzını tutmaya çalışıyoruz. CarrefourSA’nın Sabancı’nın kontrolüne geçtiğini yazdığımız hafta, Migros ile ilgili de bir kulis vermiştik. Bu kulisimizde Migros’a Anadolu Grubu’un talip olduğunu, yöneticilerin satın alma görüşmeleri yapmak için masaya oturduğu bilgisini paylaşmıştık. Bu hafta ise Migros ile ilgili başka bir bilgi kulağımıza geldi. Migros’la bu defa da Hürriyet, Posta, Radikal, Kanal D ve CNN Türk’ün sahibi Aydın Doğan’ın ilgilendiği veDoğan’ın Migros için kesenin ağzını açtığı konuşuluyor.

Söz Migros’tan açılmışken bir başka bilgiyi daha sizlere aktaralım. Migros geçtiğimiz haftalarda önemli tedarikçileri ile bir toplantı yapmış. Toplantıya en büyük bin tedarikçisi katılmış. Migros tarafı tedarik politikasındaki değişikliği deklare etmiş.

Yeni yapılanmadan bahsetmişler. Migros genelde satın alma siparişlerini yıllık ve büyük miktarlarla veriyormuş. Yeni dönemde ise az stok için yılın geneline dağıtılmış bir satın alma politikası izleyecekmiş. Üreticilerine de bu yeni döneme göre pozisyon almaları önerilmiş…

Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde