Meysu, Çin ve Libya'da ihracat rekoru kırıyor

Meysu, Çin ve Libya'da ihracat rekoru kırıyor

Türkiye’nin ilk meyve suyu markası Meysu, ihracatta rekora doymuyor.

Meysu, Çin ve Libya'da ihracat rekoru kırıyor
16px
24px
07.02.2011 14:02
ABONE OLgoogle

Amerika, Madagaskar, Avustralya, Güney Afrika ve Avrupa ülkelerine meyve suyu satarak, Meysu’yu dünya gıda pazarında büyük oyuncuya dönüştüren Gülsan Gıda, Avrupa ve ABD’ye gerçekleştirdiği ihracatını ikiye katladı.

Firma, bugün Uganda’dan Gine, Liberya’ya kadar birçok pazarda iddiasını sürdürüyor. 2011 yılında da yeni ürünler ile sahaya çıkmaya hazırlandıklarını belirten Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bekir Güldüoğlu, ‘‘Libya ve Türkmenistan’a ihracata başlayan Meysu, sütte, 2010’da Çin pazarında büyürken, şimdi de Ortadoğu, Suudi Arabistan, Bahreyn, Kuveyt ve Orta Afrika pazarların yeni oyuncu olma yolunda ilerliyor. ihracatta 2010 yılında da büyük başarılara imza atan Gülsan Gıda, 2010 yılında 3.5 milyon dolarlık gazlı içecek, 6.5 milyon dolarlık süt ve 3 milyon dolarlık da reçel-tahin pekmez ihracatı yaparak kendi rekorunu kırdı.’’ dedi.

GAZLI İÇECEKTE 3.5 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

Dünyanın her noktasına Meysu’yu ulaştırmak için hedef büyüten Meysu, bugün Çin ve Libya pazarında da rekor kırıyor. Sadece Libya’da 500 ton meyve suyu satışı gerçekleştiren Gülsan Gıda, süt üretimine kısa sürede içerisinde kakaolu, çilekli ve muzlu süt çeşitlerini ekledi. Meysu sütte de 4 üreticiden biri olmayı hedefliyor. Libya ve Türkmenistan’a ihracata başlayan Meysu, sütte, 2010’da Çin pazarında büyürken, şimdi de Ortadoğu, Suudi Arabistan, Bahreyn, Kuveyt ve Orta Afrika pazarların yeni oyuncusu olma yolunda ilerliyor.

İhracatta 2010 yılında da büyük başarılara imza atan Gülsan Gıda, 2010 yılında 3.5 milyon dolarlık gazlı içecek, 6.5 milyon dolarlık süt ve 3 milyon dolarlık da reçel-tahin pekmez ihracatı yaparak kendi rekorunu kırdı. Bugün Madagaskar, Avustralya, Amerika ve Güney Afrika’ya ihracat yapan şirket, meyve suyu üretiminin yanı sıra, ürettiği gazlı içeceği Meysu Cola markası ile Fildişi Sahilleri’ne kola da ihraç ediyor. Kola üretimine başladıktan sonra yıllık cirosunu yüzde 25 oranında artıran Meysu, kola pazarında büyümeyi hedefliyor.

Fildişi Sahilleri’nde içilen tek Türk kola markası olan Meysu Cola, Fransa, Irak, Batı Afrika’ya da ihraç ediliyor. 2007 yılından bu yana saatte 32 tonluk meyve suyu üretim kapasitesini iki kat artıran Gülsan Gıda, AB standartlarında yapılan üretimlerle özellikle Meysu aile boyu 1,5 litrelik meyve suyuyla “yüzde 50 fazlası yüzde 10 ucuza” konseptiyle piyasadaki yerini koruyor. Gülsan Gıda 2007 yılında Meysu markasını almakla beraber, 2008 yılını “atılım yılı” olarak nitelendirerek; krizi önceden görerek pazara hareketlilik sağladı ve farklarını ortaya koydu. Antartika hariç tüm dünyaya ihracat yapan bir marka haline gelen Gülsan ve Meysu 2009 yılında ise 10 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmişti.

2010 YILINDA 90 MİLYON TL CİRO

Geçen yılı programladığı hedefler doğrultusunda kapatan Meysu, 2010 yılında 20 bin ton meyve işleyerek 90 milyon TL’lik ciroya ulaştı. Meyve Suyu Endüstrisi Derneği’nin verilerine göre 2010 yılında meyve suyu pazarı yüzde 4 oranında, Meysu ise aynı dönemde yüzde 25 oranında büyüme kaydetti. Yine 2010 yılında İSO’nun “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Raporu’nda 100 basamak birden büyüyerek 412’nci sıradan, 320’ye çıkma başarısını gösteren Meysu, iki yıl sonra ilk 500 firma arasında yer almayı hedefliyor. 2011 yılında da yeni ürünler ile sahaya çıkmaya hazırlanan Meysu, iç pazarda liderliği elden bırakmayıp, dış pazarlardaki payını daha da artırmayı planlıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde