Meydanda öyle beyannamede böyle

Meydanda öyle beyannamede böyle

Meydanda haykırıyorlar, beyannamede söz veriyorlar… “Amerika ile arayı düzeltmek” Akp’nin seçim vaatleri arasına bile girdi…

Meydanda öyle beyannamede böyle
16px
24px
06.06.2018 07:51
ABONE OLgoogle

Siyasi iktidar, miting meydanlarında ve kamuoyu önünde AB ve ABD’yi “üst akıl” ve “darbe planlayıcısı” olarak suçlarken, gerçekte ise tam aksini yapıyor.

YPG terör örgütünü dünyanın gözü önünde 5000 tır’la tahkim eden, Büyük İsrail için BOP’u işleten ABD ile “buzları eritmek” için seçim beyannamesine madde konuyor, ilişkileri düzeltme sözü veriliyor. Millet, meydanlarda “öyle”, beyannamede “böyle” diyen iktidarın hangi söylediğine inanacağını şaşırıyor!

“ABD İLE YAKIN İŞBİRLİĞİNİN KORUNMASI ESASTIR”

24 Haziran seçimleri yaklaşırken oldukça enteresan gelişmeler yaşanıyor. Bir yandan iftar sofralarında, sahnelerde, meydanlarda “yerlilik ve millilik” vurgusu yapan siyasi iktidar, öte yandan ise “kınadığını yapıyor”. Halka açık konuşmalarda ABD’ye “darbe planlayıcısı”, “üst akıl” gibi suçlamalar yönelten AKP, gerçekte ise “ilişkilerin yeniden ısınması” için çalışıyor.

Seçim beyannamesindeki dış politika bölümünde Amerika ile ilişkilerin daha güçlü bir yapıya bürünmesi için lobicilik yapılacağı deklare edilirken, işbirliğinin yeniden tesisi için çalışılacağı vurgulanıyor. Beyannamede işbirliği sözü ise şu cümlelerle veriliyor: “ABD ile yaşanan sorunları aşmak istiyoruz. ABD ile yakın işbirliğinin korunması esastır.”

“GÜVENİLMEZ MÜTTEFİKE”(!) MENBİÇ’TE NASIL GÜVENECEĞİZ!

Suriye’yi ateş tarlasına çeviren ABD, Kuzey Suriye’de oluşan terör oluşumuna da tüm varlığı ile destek veriyor. ABD, YPG’ye her gün yüzlerce tır’lık silah desteği vermiş, toplamda da 5 bin tır’ın üzerinde silah yardımı yapmıştı. Hatta ABD’nin verdiği silahların bir bölümü, YPG tarafından Zeytin Dalı Harekâtı sırasında askerlerimize karşı kullanılmış ve bu gerçekler medyaya da yansımıştı.

Tüm bu gerçeklere ve Türkiye’yi yıllarca eğit-donat gibi projelerle oyalamasına rağmen, hâlâ ABD ile işbirliğinin yolları aranıyor. Siyasi iktidar, şimdi de YPG’nin üssü olarak bilinen Menbiç konusunda Amerika ile aynı masaya oturdu. Bakan Çavuşoğlu, Menbiç’in güvenliği için ABD ve Türkiye’nin işbirliği yapacağını söyledi.

Milli Gazete

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde